Японската тенисистка Наоми Осака потвърди, че планира да се завърне

...
Японската тенисистка Наоми Осака потвърди, че планира да се завърне
Коментари Харесай

Наоми Осака потвърди плановете си да се завърне на корта в Австралия догодина

Японската тенисистка Наоми Осака удостовери, че възнамерява да се завърне на корта откакто роди детето си и си слага огромни цели освен за 2024 година, а до края на спортната си кариера.

Бившата лидерка в международната класация по тенис разгласи през януари, че ще пропусне сезон 2023, защото чака първото си дете.

Осака бе безапелационна в желанията си да взе участие на Откритото състезание на Австралия при започване на 2024 година в изявление пред японски медии, представени от tennis365.com. Тенисистката има вяра, че има задоволително време да се приготви откакто роди.

„ Определено ще се представям добре и ще бъда по-добър играч от този, който бях през предходната година. Резултатите ми единствено ме карат да пробвам да бъда допустимо най-хубавата си версия. Ще се състезавам в Австралия следващата година “, сподели Наоми Осака.

Попитана дали не възнамерява завръщането си прекомерно скоро, Осака отговори: „ Очакваме бебето през юни или юли, тъй че по-късно ще имам август, септември, октомври, ноември и декември за подготовка. Ще имам съвсем 6 месеца. “

Заради отсъствието си от тура, японката се смъкна до 314-ото място в международната класация и признава, че е имала проблеми с формата си преди за забременее.

На въпрос какъв брой трофеи от Големия шлем желае да завоюва, Наоми Осака съобщи, че се цели в осем трофея. До момента Осака е печелила два пъти Откритото състезание на Австралия и два пъти Откритото състезание на Съединени американски щати.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР