Японският технологичен инвеститор SoftBank намалява загубите и обещава офанзивен обрат

...
Японската технологична компания SoftBank Group продължи да натрупва загуби за
Коментари Харесай

Японската технологична компания SoftBank Group продължи да натрупва загуби за първото фискално тримесечие, тъй като технологичните инвестиции се влошиха на фона на пазарен спад< /p>От YURI KAGEYAMA AP Business Writer 8 август 2023 г., 5:28 AMFacebook и Alphabet.

SoftBank притежаваше значителни дялове и в трите компании, но ги продаде през 2021 г. Наскоро SoftBank продаде дела си в Uber, за да преодолее трудните времена, и драматично намали дела си в Alibaba, китайската компания за електронна търговия и технологии.

SoftBank беше основана от Масайоши Сон, възпитаник на Калифорнийския университет в Бъркли, който е известен като непоколебим визионер в японски корпоративен свят, доминиран от обвързани с традициите конформисти.

Милиардерът посочи, че възнамерява да стане оптимистичен след период на предпазливост и да поведе в инвестициите в изкуствен интелект, използвайки японския термин за „преминаване от отбрана към офанзива“.

Една от компаниите, в които инвестира, е Telexistence, която разработва роботи, които зареждат рафтовете в японските магазини.

SoftBank също планира първоначално публично предлагане на Arm в САЩ, което би трябвало да работи като плюс за крайния резултат. Компанията предложи малко подробности.

Акциите на SoftBank Group Corp. се повишиха с 1,5% на фондовата борса в Токио.

___

Юри Кагеяма е в Twitter https://twitter.com/yurikageyama

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР