Японската принцеса Мако се омъжи за своя избраник Кей Комуро,

...
Японската принцеса Мако се омъжи за своя избраник Кей Комуро,
Коментари Харесай

Японската принцеса Мако се омъжи и губи титлата си |

Японската принцеса Мако се омъжи за своя фаворит Кей Комуро, който няма благородническо родословие, оповестява Българска телеграфна агенция. Така тя ще загуби купата си и ще стане гражданка.

Принцесата се отхвърли от обичайните блестящи ритуали и от полагащите ѝ се еднократно над $1,3 млн.

Японската телевизия сподели по какъв начин Мако напуща императорската резиденция Акасака в столицата Токио за финален път като принцеса, сбогува се със фамилията си, покланяйки се пред своите родители и целувайки по-малката си сестра. Вчера тя посети своя дядо и баба, абдикиралия император Акихито и брачната половинка му Мичико, с цел да се сбогува с тях.

Мако е племенница на настоящия император Нарухито, като е щерка на по-малкия му брат, принц Фумихито.

Младоженците са на по 30 години. Те са учили дружно в университета. Ще живеят в Ню Йорк, където Комуро работи в адвокатска адвокатска фирма. Все още не се знае дали Мако ще работи. Тя е учила изкуство и културно завещание.

Принцеса Мако и Кей Комуро оповестиха годежа си преди 4 години и новината в началото бе посрещната в Япония с утвърждение, напомня Ройтерс. Нещата се трансформираха, когато таблоиди разкриха финансов скандал, в който бе забъркана майката на годеника. Тогава Комуро отпътува за Ню Йорк, с цел да учи право, и се върне в Япония предишния месец.

Бракът няма отношение към реда на заместничество на императорския престол. В Япония престолът се предава единствено по мъжка линия.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР