Японската принцеса Мако се омъжи днес за своя избраник Кей ...

Японската принцеса Мако се омъжи днес за своя избраник Кей

Японска принцеса се омъжи, губи титлата си

Японската принцеса Мако се омъжи през днешния ден за своя фаворит Кей Комуро, който няма благородническо родословие.

Така тя ще изгуби купата си и ще стане обикновена гражданка.

Принцесата се отвода от обичайните блестящи ритуали и от полагащата й се еднократно заплащане в размер на над 1,3 милиона $.

"Брачните документи бяха показани и признати ", заяви за Франс прес пълномощник на организацията за императорското семейство.

Японската телевизия сподели фрагменти по какъв начин принцеса Мако напуща императорската резиденция Акасака в столицата Токио, като се сбогува със фамилията си, покланяйки се пред своите родители и целувайки по-малката си сестра.

Вчера принцесата посети своя дядо и баба, абдикиралия император Акихито и брачната половинка му Мичико, с цел да се сбогува с тях. Мако е племенница на настоящия император Нарухито, като е щерка на по-малкия му брат, принц Фумихито.

Младоженците са на по 30 години. Те са учили дружно в университета.
Двамата ще живеят в Ню Йорк, където Комуро към този момент работи в адвокатска адвокатска фирма. Все още не се знае наистина ли Мако ще работи, само че тя има положително обучение-учила е изкуство и културно завещание.

Напускането на императорското семейство и преселването в Съединените щати провокира неизбежни съпоставения с друга двойка-английския принц Хари и американската му брачна половинка Меган Маркъл, означава Франс прес.

Когато принцеса Мако и Кей Комуро оповестиха годежа си преди четири години, новината в началото бе посрещната в Япония с утвърждение, напомня Ройтерс. Нещата макар че се трансформираха, когато таблоиди разкриха финансов абсурд, в който бе забъркана майката на годеника. Тогава Комуро отпътува за Ню Йорк, с цел да учи право, и се върне в Япония едвам предишния месец.

Бракът няма отношение към реда на заместничество на императорския престол. В Япония престолът се предава единствено по мъжка линия.
/БТА/

Източник: dnes.bg