Японската космическа агенция днес успешно пусна малка бомбавърху астероид с

...
Японската космическа агенция днес успешно пусна малка бомбавърху астероид с
Коментари Харесай

Япония пусна бомба върху астероид

Японската галактическа организация през днешния ден сполучливо пусна дребна бомбавърху метеорит за да разбере повече за произхода на Слънчевата система, пишеBusiness Insider, представен от Българска телеграфна агенция.

``
реклама

Японската организация за проучване на галактическото пространство(JAXA) разгласи, че нейният галактически уред Hayabusa2 е детонирал експлозив върхуастероида Ryugu. Бомбата Small Carry-on Inspector (SCI) е била с тегло към 2 кг и размерна бейзболна топка. SCI е била пусната от Hayabusa2 на височина към 500 м над повърхността на метеорита.

Целта е върху Ryugu да се сътвори неестествен кратер. Сега JAXAизследва по какъв начин е съумяла да сътвори кратера.

Днешната задача е била извънредно рискована за Hayabusa2,тъй като апаратът е трябвало мигновено да се придвижи от другата страна наастероида, с цел да не бъде обиден от детонацията. В момента японскатакосмическа организация чака фотоси на детонацията, които да изпрати към наземнияекип.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР