Японската корпорация Panasonic е най-старият партньор на Tesla в производството

...
Японската корпорация Panasonic е най-старият партньор на Tesla в производството
Коментари Харесай

Panasonic възнамерява да построи още четири завода за производство на батерии за електромобили

Японската корпорация Panasonic е най-старият сътрудник на Tesla в производството на литиеви акумулатори за електрическите автомобили, само че тя има свои лични цели за темпа на разширение на производството. Представители на компанията обявиха през миналата седмица, че до 2031 година Panasonic ще би трябвало да построи още четири завода за произвеждане на акумулатори за акумулаторните акумулатори на електрическите коли.

В изявление за Ройтерс Шоичиро Ватанабе, началник на главната активност на Panasonic, удостовери, че компанията ще би трябвало да построи още четири огромни завода до началото на 2031 година, с цел да усили годишното произвеждане на тягови акумулатори до 200 GWh равностоен потенциал. Всъщност Panasonic ще би трябвало да усили четирикратно производството си на тягови акумулатори до началото на идващото десетилетие спрямо месец март тази година. В същото време компанията отхвърля да посочи къде и по кое време ще бъдат издигнати новите фабрики.

Известно е единствено, че с изключение на японските уреди на Panasonic, за постигането на задачата ще бъдат употребявани дружество в Невада и едно в развой на създаване в Канзас. След като бъде пуснат в употреба, последният ще може да създава до 80 GWh равностоен потенциал на батериите годишно.

Panasonic ще разшири кръга на сътрудниците си за произвеждане на тягови акумулатори. Освен с Tesla, съдействие в тази област ще бъде открито и с японския авто производител Mazda Motor. Възможно е Panasonic и Mazda да основат взаимно дружество за произвеждане на акумулатори.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР