Японската компания за видеоигри Нинтендо (Nintendo) пуска днес една от

...
Японската компания за видеоигри Нинтендо (Nintendo) пуска днес една от
Коментари Харесай

Супер Марио се завръща, но в игра за смартфон

Японската компания за видеоигри " Нинтендо " (Nintendo) пуска през днешния ден една от най-успешните си марки като игра за мобилни устройства - " Марио карт тур " (Mario Kart Tour), осведоми " Ройтерс ".

" Марио карт тур " ще се играе по метод, прочут на дългогодишните почитатели на " Нинтендо ", въпреки че функционалностите за надзор са усъвършенствани за мобилни устройства. Играчите ще направляват герои като Марио, Уарио и Тоуд, до момента в който те се състезават с колички през Токио и други градове и в същото време залагат клопки за останалите участници.

Пускането на играта във версия за смарт телефони дава опция на компанията да се опита да компенсира хладното посрещане на поредност игри за конзоли. От излизането на серията " Марио карт " през 1992 година са продадени десетки милиони бройки.

" Марио карт тур " обаче може да се натъкне на редица трудности. Първоначално мобилната версия няма да предлага алтернатива за включване на голям брой играчи, което съгласно анализаторите ще се случи на по-късен стадий, и евентуално ще употребява система за " покупки " в играта, която е известна в Япония, само че е сравнявана с хазарт.

 Супер Марио се завръща, само че в игра за смарт телефон (видео)
© Reuters

Инвеститорите, както и играчите имат огромни упования поради триумфа на поредицата при конзолите, както и поради продължителното време, отделено за създаването на мобилната версия, показва Серкан Тото, създател на компанията за съвещания в бранша на игрите " Кантан геймс " (Kantan Games). " Това евентуално е най-важното стартиране на артикул за мобилни устройства за Нинтендо отдавна, в случай че не и въобще ", добавя той.

Тестова версия на играта включва механизъм за заплащания, в това число алтернатива за " закупуване " на случайно подбрани награди като опцията потребителят да получи правото да играе от името на по-специфични герои или с по-редки колички. Към тази система, известна като " гача ", се насочат рецензии, че предизвиква импулсивното харчене на пари. Интересно е дали " Нинтендо " ще успее да съвмести потреблението на системата с репутацията си на компания, създаваща артикули, подобаващи за деца и фамилни занимания, които заобикалят реалистичното принуждение и кръвопролития, присъщи за западните им съперници.

Мобилната игра " Марио карт тур " е следващото премеждие на мустакатия водопроводчик Марио, прочут със мощно подчертания си италиански акцент. От дебюта си през 1981 година Марио е виртуалното лице на " Нинтендо " и знак за качество за доста от най-добре продаваните заглавия в сектора. /БТА


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР