Японската компания Sony предупреди, че оперативната й печалба за годината

...
Японската компания Sony предупреди, че оперативната й печалба за годината
Коментари Харесай

Sony прогнозира спад на печалбата за годината

Японската компания Sony предизвести, че оперативната й облага за годината ще намалее след две години на рекорден растеж, защото процъфтяващият й до неотдавна бизнес с видео игри се забавя, а конзолата PlayStation 4 доближава края на виталния си цикъл, оповестява Ройтерс.

Мрачната прогноза беше оповестена на фона на терзанията, че бизнесът на компанията, която насочи вниманието си към филмите, музиката и игрите в търсене на постоянни доходи, губи пара.

Анализатори чакат Sony да пусне последващо потомство подпора през 2020 година, която да поддържа забавящите се продажби на съществуващата от пет години PS4, само че доходоносният бизнес може да се окаже пред сериозна конкуренция от нови услуги за стрийминг на видео игри на Гугъл и Apple.

Компанията за електроника и занимания предвижда, че облагата й за годината до март 2020 година ще бъде 810 млн. йени (7,25 милиарда долара), което е намаляване с 9,4% по отношение на 894,2 милиарда йени преди една година.

За съпоставяне междинната прогноза на анализаторите, интервюирани от Refinitiv, беше за 834,9 милиарда йени.

Очаква се бизнесът с игри на Sony да реализира облага от 280 милиарда йени по отношение на 311 милиарда йени година по-рано.
Бизнесът с полупроводници, включващ и сезнорите за изображения, би трябвало да излезе на облага от 145 милиарда йени по отношение на 144 милиарда йени година по-рано. Сезнорите за изображения на Sony имаха централна роля за съживяването на компанията след години на загуби на бизнеса й с потребителска електроника. Те са употребявани от Apple и други огромни производители на смарт телефони.

Отразявайки възходящите терзания поради тактиката на Sony, книжата на компанията са изгубили над 30% от цената си по отношение на 11-годишния им връх, доближат през септември предходната година.

Ройтерс заяви преди време, че хедж фондът на Даниел Льоб Third Point още веднъж натрупа дял в Sony, с цел да упорства за промени, включващи и продажба на някои подразделения.

Third Point желае Sony да изследва благоприятни условия за някои от звената си, в това число кино студиото си, което съгласно фонда притегля интерес за придобиване, оповестяват осведомени източници.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР