Японската компания Sony Group Corp обяви днес, че ще повиши

...
Японската компания Sony Group Corp обяви днес, че ще повиши
Коментари Харесай

Sony вдига цените на Playstation 5 заради инфлацията

Японската компания Sony Group Corp разгласи през днешния ден, че ще увеличи цената на своята игрова подпора PlayStation 5 на редица пазари, в това число Европа, Япония и Англия, поради изменящата се икономическа среда, съобщи Ройтерс.

Sony заяви, че покачва цената на оборудваната с дисково устройство версия на конзолата в Европа от 499,99 евро на 549,99 евро, прибягвайки до сходни нараствания в другите райони.

Японският развлекателен конгломерат съобщи, че няма да има нарастване на цените в Съединените щати, където води по-ожесточена борба с Xbox на Microsoft Corp, който нападателно уголемява абонаментната си услуга за игри.

„ Виждаме високи темпове на световна инфлация, както и неподходящи валутни трендове, които оказват въздействие върху потребителите и основават напън върху доста промишлености “, написа основният изпълнителен шеф на Sony Interactive Entertainment Джим Райън в обява в блога на Playstation.

Увеличението на цените идва в миг, когато бизнесът с игри на Sony е подложен на напън поради проблеми с веригата за доставки, което води до дефицит на хардуер. Конгломератът се стреми да усили производството на PS5 за празничния сезон в края на годината.

Въпреки че повишението на цените „ е нужда поради актуалната световна икономическа среда и нейното влияние върху бизнеса на SIE, нашият главен приоритет продължава да бъде подобряването на обстановката с доставките на PS5 “, написа още Райън.

Sony се стреми да продаде 18 милиона бройки от хитовото устройство през настоящата финансова година, откакто продаде 11,5 милиона единици през годината, завършила през март.

„ Въпреки че са в необятен диапазон, нарастванията на цените на PS5 се правят на пазари, където въздействието се усеща най-вече пред спомагателния напън, приближаващ от силата на щатския $ “, написа анализаторът на Ampere Analysis Пиърс Хардинг-Ролс в обява в блог.

„ Microsoft ще се възползва от нарастването на Sony, с цел да прокара своето обръщение за „ добра стойност “, добави Хардинг-Ролс.

Ето и всички новите цени за PS5:

Европа: нарастване 50 евро до 549,99 евро за дисковата версия и 449,99 евро за цифровата версия

Обединеното кралство: нарастване с 30 паунда до 479,99 паунда за дисковата версия и 399,99 за цифровия модел

Япония: нарастване с 5000 йени до 54 980 йени за дисковата версия и 44 980 йени за цифровия модел

Китай: нарастване от 400 юана до 4299 юана за дисковата версия и 3499 юана за цифровия модел

Австралия: нарастване от 50 австралийски $ до 799,95 австралийски $ за дисковата версия и 649,95 австралийски $ за цифровия модел

Мексико: нарастване с 1000 мексикански песос до 14 999 мексикански песос за дисковата версия и 12 499 мексикански песос за цифровия модел

Канада: нарастване с 20 канадски $ до 649,99 канадски $ за дисковата версия и 519,99 канадски $ за цифровия модел
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР