Японската компания Shiftall представи изключително странна версия на Bluetooth слушалки

...
Японската компания Shiftall представи изключително странна версия на Bluetooth слушалки
Коментари Харесай

Bluetooth слушалки заглушават гласа на собственика си на обществени места

Японската компания Shiftall показа извънредно странна версия на Bluetooth слушалки " Mutalk ". Тяхната съществена функционалност е да заглушават гласа на потребителя за близките. Такова устройство би трябвало да помогне на тези, които желаят усамотение, когато приказват по телефона на публични места или просто не желаят да подвигат звук.

Принципът на работа на Mutalk се основава на потреблението на резонатор на Хелмхолц - звуков мехур, ситуиран в приемната камера. Той основава налягане, което блокира освобождението на звуковите вибрации през процепите на устройството. Резултатът е, че това понижава естественият глас с 20 децибела, а  силните звуци с 30 децибела.  Ефектът работи и в противоположна посока - заглушава звуците, идващи извън, тъй че благодарение на слушалките можете да говорите на шумни места.

Устройството се свързва посредством Bluetooth със смарт телефони с iOS и Android, както и с компютри и преносими компютри с Windows и MacOS. Зареждането е през USB-C, а едно зареждане е задоволително за 8 часа работа. Mutalk е оборудван с сензор и работи, когато е притиснат към лицето. Можете да го поднесете и към устата си по време на диалог или да го прикрепите към каишка, само че в това състояние ще изглеждате прекомерно необичайно.  Mutalk ще бъде пуснат в продажба по-около Коледа и ще коства към $139.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР