Японската компания Panasonic обяви, че минава на четиридневна работна седмица.Това

...
Японската компания Panasonic обяви, че минава на четиридневна работна седмица.Това
Коментари Харесай

Panasonic въвежда четиридневна работна седмица

Японската компания Panasonic разгласи, че минава на четиридневна работна седмица.Това идва на фона на рекомендациите на японското държавно управление през миналата година през юни, а точно прекосяването към четиридневна работна седмица. Като цяло Япония е известна с едни от най-дългите работни седмици в часово измерение.

" Трябва да мислим за благосъстоянието на нашите чиновници ", съобщи изпълнителният шеф на Panasonic Юки Кусуми, представен от Nikkei.

Компанията възнамерява по-гъвкави работни графици. Така да вземем за пример ще се предизвиква отдалечената работа и ще се дава опция на служащите да решат дали желаят да се реалокират в различен град без фамилиите си - постоянно срещана корпоративна процедура в страната.

Това решение на Panasonic последва политиката на някои японски компании, които вкарват четиридневна работна седмица като фармацевтичната компания Shionogi и компанията Encourage Technologies. И двете ще оферират опцията от април, написа още Nikkei.

Около 8% от японските компании оферират повече от два почивни дни в седмицата през 2020 година съгласно публично изследване.

Четиридневната работна седмица съществува от дълго време в Съединени американски щати, само че не е доста известна. Това обаче може да се промени в хода на пандемията и то по целия свят.

Миналата седмица американската компания за електронна търговия Bolt мина на четиридневна работна седмица, откакто тества този вид и регистрира по-висока продуктивност и задоволеност на чиновниците във връзка с салдото работа-личен живот.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР