Японската компания Nissan Motor Co. Ltd. обяви в сряда, че

...
Японската компания Nissan Motor Co. Ltd. обяви в сряда, че
Коментари Харесай

Nissan съди Карлос Гон за 91 милиона долара

Японската компания Nissan Motor Co. Ltd. разгласи в сряда, че е завела гражданско дело против някогашния си изпълнителен шеф Карлос Гон, с което желае той да заплати 10 милиарда йени (91,02 млн. щатски долара), Това е обезщетение, което да компенсиране на загубите на японския автомобилостроител, породени от " години на непозволено държание и лъжлива активност " по време на неговото ръководство, оповестява Reuters.

Сумата, която Nissan ще изиска от някогашния си изпълнителен шеф, евентуално ще бъде увеличена, защото чака, че той ще заплати за всичките финансови наказания " по наказателни производства, свързани с неговото непозволено държание ", се споделя в известието на компанията.

Автомобилният производител е завел делото против Гон в окръжния съд в Йокохама, Япония.

В последния юридически документ на Nissan са посочени обвинявания, които не бяха включени в предходните правосъдни каузи против Карлос Гон. Производителят на коли също по този начин " си резервира правото да предприеме обособени правни дейности във връзка с неоснователните и оскърбителен забележки, направени от Гон след противозаконното му бягство от правораздаването ".

Гон беше изправен пред наказателни обвинявания в Япония за подценяване на годишната си заплата, укриване на дънъци и корист с фирмени средства, до момента в който не избяга в Ливан през декември. Той отхвърля да е направил всевъзможни непозволени дейности.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР