Японската компания Mazda разработва всъдеход от ново поколение, който ще

...
Японската компания Mazda разработва всъдеход от ново поколение, който ще
Коментари Харесай

Mazda заменя CX-5 с нов модел

Японската компания Mazda създава всъдеход от ново потомство, който ще бъде построен на платформа със задно предаване и ще получи нов, редови мотор с 6 цилиндъра. Премиерата на автомобила ще се състои през 2022 година, оповестява The Drive.

Други детайлности за автомобила не се разкриват, само че се твърди, че това най-вероятно е кардинално нов модел, който ще получи името CX-50. Първоначално той ще се създава дружно с CX-5, който неотдавна претърпя възобновяване и това ще бъдат последните промени по автомобила, преди той да бъде изпратен в пенсия.

Според изпълнителния шеф на австралийското поделение на Mazda - Винеш Бхинди, бъдещият кросоувър е построен на новата платформа на японския производител, която е със задно предаване и надлъжно систематизиране на мотора. За него е очакван и изцяло нов мотор с 6 цилиндъра.

Любопитното е, че след фейслифта CX-5 към този момент ще се предлага единствено със задвижване на четирите колела, като системата i-Activ AWD ще бъде включена в базовото съоръжение на всички кросоувъри на марката. Всъдеходът получи още модифицирано окачване и нови настройки на автоматизираната скоростна кутия.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР