Японската компания казва, че това е нормално предвид високата топлинна

...
Японската компания казва, че това е нормално предвид високата топлинна
Коментари Харесай

Новите хонди не били удачни за студено време

Японската компания споделя, че това е обикновено поради високата топлинна успеваемост на 1.5-литровите турбо мотори. Съвременните коли са оборудвани с безчет технологии и функционалности, които вършат ежедневното шофиране по-лесно и по-комфортно. Развитието на мотора с вътрешно горене и неговата непрекъснато подобряваща се успеваемост обаче се отразява при някои нови притежатели на Civic и CR-V, които се натъкват на необикновени проблеми.

Първите известия демонстрират, че Honda Civic и Honda CR-V, оборудвани с 1,5-литров четирицилиндров турбо мотор, не се затоплят вярно. По-конкретно заради незадоволително загряване на мотора, отоплителната система не обезпечава нужната топлота в купето при външни температури от към минус 9 градуса по Целзий и по-ниски. Стотици водачи сигнализираха за казуса, като подадоха своите тъжби до CarComplaints.com.
 Новите

В последна сметка Honda призна проблемите и разгласи сервизна акция в Съединени американски щати, с цел да се опита да поправи някои от тях. В някои случаи акцията направи актуализации на софтуера, в други - промяна на масло и нов блок за ръководство на климатичната апаратура. Honda обаче не е постигнала позитивен резултат, защото доста притежатели настояват, че сервизната акция не е решила проблемите. Очевидно високата топлинна успеваемост на турбодвигателя е повода колите да не загряват вярно през зимата.

„ Тези, които карат Honda, оборудвана с 1,5-литров турбо мотор за малко време или седят в тапи и колата работи на луфт при рисково ниски температури, може да почувстват, че не става толкоз топло в салона, колкото при автомобил с по-малко ефикасен мотор. Тези, които излагат мотора на по-големи натоварвания (като дълги пътувания и/или шофиране по магистрала) нормално не изпитват същия проблем “, споделя представител на Honda в Канада, само че още веднъж не дава решение на казуса.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР