Японската икономика се е свила с 2,2 на сто през

...
Японската икономика се е свила с 2,2 на сто през
Коментари Харесай

Японската икономика се е свила по-слабо от очакваното през първото тримесечие

Японската стопанска система се е свила с 2,2 на 100 през първото тримесечие поради експлоадирането на епидемията от новия ковид и увеличението на налога върху потреблението. Това сочат ревизираните данни на държавното управление, които регистрират по-слаб спад спрямо планувани по-рано от минус 3,4 на 100, предадоха международните организации.

Анализатори, представени от Асошиейтед прес, разясниха, че поправените данни не са изненада, тъй като са очаквали възкръсване, откакто доста страни започнаха още веднъж да се отварят след карантинни ограничения, въведени в напъните им да овладеят разпространяването на ковид.

Японската стопанска система, третата по величина в света, срещаше усложнения и преди пандемията да удари потребителските разноски и други съществени мотори на растежа.

Повишението на налога върху продажбите на потребителски артикули през октомври, оказа напън върху потребителските разноски, които се свиха със 7,2 на 100 през последното тримесечие на предходната година, още преди да избухне пандемията, осведоми Българска телеграфна агенция.

Япония би трябвало да се концентрира върху ограниченията в отбрана на заетостта и да помогне на бизнеса да оцелее след пандемията, съобщи в изявление за Ройтерс министърът на икономическата и фискалната политика Ясутоши Нишимура.

Нишимура инициира два комплекса от ограничения на държавното управление на обща стойност 2,2 трилиона $, с които да се смекчи въздействието на пандемията върху стопанската система, напомня Ройтерс.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР