Японската Honda Motor планира да похарчи 64 милиарда долара за

...
Японската Honda Motor планира да похарчи 64 милиарда долара за
Коментари Харесай

Honda ще похарчи 64 млрд. долара за научно-изследователска и развойна дейност

Японската Honda Motor възнамерява да похарчи 64 милиарда $ за проучвания и разработки през идващото десетилетие. Компанията си поставя амбициозната цел за стартиране на 30 модела електрически транспортни средства в международен мащаб до 2030 година, предава. 

Целите на компанията включват произвеждане на към 2 милиона електрически транспортни средства годишно до 2030 година Стратегията бележи подтик за завоюване на бързо развиващия се пазар на електрически транспортни средства, където Tesla е водеща и японските автомобилни производители рискуват да изостанат от обичайните европейски и американски съперници.

Honda и други японски автомобилни производители от дълго време споделят, че даже да преминат на електричество, те няма да се откажат от по-старите, хибридни технологии. 

" В никакъв случай това не е краят на хибридите и замяната на всички хибриди с електрически автомобили. Ще разработим нашите сегашни хибриди и ще ги използваме като оръжие в нашия бизнес ", сподели основният изпълнителен шеф на Honda Тошихиро Мибе. 

По-голямата част от вложенията от 8 трилиона йени (64 милиарда долара) ще бъдат в електрификация и софтуерни технологии. Това включва към 43 милиарда йени разноски за демонстрационна линия за произвеждане на твърдотелни акумулатори, за това да стартира напролет на 2024 г. 

Акциите на Honda приключиха нагоре с 0,7% в края на утринната търговия в Токио, надминавайки спад от 1,4% в показателя Nikkei 225. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР