Японска компания се извини на своите клиенти заради свой служител,

...
Японска компания се извини на своите клиенти заради свой служител,
Коментари Харесай

Невиждано! Компания се извини по телевизията заради свой служител, който сам си давал обедни почивки от по 3 минути

Японска компания се извини на своите клиенти поради собствен чиновник, който бил заловен, че самичък си дава обедни почивки. Служителят също е с понижена заплата, написа в. " Дейли Мейл ".

64-годишният чиновник на Kobe City Waterworks Bureau, ситуирана в предградието на японския град Осака, е злоупотребил общо със 78 минути, взимайки си самичък нерегламентирани почивки в границите на седем месеца. Компанията жигосах неговите произволи с претекста, че по този метод той е „ ограбил “ времето на компанията в търсене на храна.

Разходките му до близкия магазин, които му отнемали по три минути всяка, са били общо 26. Те са осъществени в интервала септември 2017 – март 2018 година.

 Several of the water company`s high ranking officials appeared in the public broadcast earlier this month

Мъжът бил заловен, едвам откакто висшестоящ чиновник погледнал през прозореца и го видял по какъв начин пресича улицата, с цел да си вземе бенто – известна в Япония кутия с храна за обяд.

Във връзка със „ абсурда “ по локална телевизия бе излъчено публично опрощение на компанията, в което висшестоящи ръководители се поклониха в символ на опрощение на своите клиенти.

 The high-ranking officials called the incident a `scandal` and apologised to customers for the waste of company time

Компанията също е понижила на половина заплащането на провинилия се чиновник. „ Много съжаляваме за този скандал. Искаме да изразим нашите извинения “, споделя в излъчения по малкия екран клип представител на компанията.

Според началниците на провинилия се, мъжът се е оправдал за разходките си с това, че просто „ желал промяна на темпото “.

 The incident throws the spotlight on Japan`s torturous working conditions where many employees are expected to work overtime and not take holiday

След общественото опрощение обаче потребителите в обществената мрежа скочиха в отбрана на мъжа и дефинираха наказването му като неуместно.
Случаят придаде още веднъж подтик на дебата в Япония по отношение на работната просвета в страната, където чиновниците рядко си взимат болнични и постоянно поставят ексклузивен труд.


Почти в една четвърт от японските компании чиновниците работят изключително над 80 часа в месеца, които постоянно не се заплащат. 12% от тези чиновници работят изключително по над 100 часа месечно.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР