Японска компания планира да построи най-високия дървен небостъргач в света,

...
Японска компания планира да построи най-високия дървен небостъргач в света,
Коментари Харесай

Японска компания планира 350-метров небостъргач от дърво

Японска компания възнамерява да построи най-високия дървен небостъргач в света, като 90% от структурата ще е от дърво, предава CNBC. Това обаче ще се случи едвам през 2041 година.

Sumitomo Forestry - компанията, която ще го построи, споделя, че постройката ще бъде висока 350 метра и ще има 70 етажа. Тя ще бъде издигната в Токио и в нея ще има магазини, офиси, хотели и частни жилища.

Използването на дърво може и да е екологично, само че напълно не е на ниска цена. Очаква се нужните 185 хиляди кубични метра дървен материал да коства към 600 милиарда японски йени (5,6 милиарда долара), което е два пъти повече, в сравнение с биха коствали материалите за постройка, построена по стандартна технология. Компанията обаче се надява през идващите години това перо да намалее поради развиването на технологиите.

В момента най-високата дървена постройка е висока 18 етажа (53 метра) и в нея има студентски общежития за учащите в University of British Columbia.

Небостъргачът ще бъде построен и с помощта на структурна система от укрепени тръби, греди и скоби, с цел да го предпазят от трусове и ветрове./ money.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР