Японката Наоми Осака се доближи на една победа от четвърта

...
Японката Наоми Осака се доближи на една победа от четвърта
Коментари Харесай

Серина Уилямс пак остана с празни ръце, след като Осака мина през нея като тайфун


Японката Наоми Осака се приближи на една победа от четвърта купа от Големия шлем, откакто в профил Серина Уилямс на полуфиналите на Откритото състезание на Австралия с 6-3, 6-4. Двубоят на “Род Лейвър Арина ” не съумя да предложи на завърналите се по трибуните фенове предстоящите страсти, защото Осака доминираше на корта и не остави шансове на именитата си съперничка.

Третата сложена в схемата беше солидна на личен сервис и доста ефикасна във значимите точки, като завоюва всичките си четири благоприятни условия за пробив, с цел да стигне до чист триумф след час и 15 минути игра. 23-годишната Осака, която е шампионка в Мелбърн от 2019 година, приключи срещата с 20 печеливши удара против 21 непредизвикани неточности, до момента в който Уилямс позволи два пъти повече неточности от уинъри – 12/24.

“За мен постоянно е чест да играят против нея и не желаех да изгубя неприятно, по тази причина пробвах да дам най-хубавото от себе си. Когато бях малко дете, я гледах по какъв начин играе тенис, а в този момент съм на корта против нея, което е изпълнена фантазия ”, показа след дуела Осака, за която това бе 20-та поредна победа.

По този метод Осака се класира за четвъртия си край в шампионати от Шлема, като там ще срещна американката Дженифър Брейди, до момента в който Серина Уилямс ще продължи да преследва рекордната 24-та купа от Големия шлем.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР