Япония заяви, че е поискала от САЩ да спрат всички

...
Япония заяви, че е поискала от САЩ да спрат всички
Коментари Харесай

Япония иска от САЩ да спре самолета Osprey след фатална катастрофа

Япония съобщи, че е поискала от Съединени американски щати да спрат всички неспешни полети на V-22 Osprey над нейна територия, откакто един падна в морето в сряда в Западна Япония, отбелязвайки първата съдбовна злополука на американски боен аероплан в страната след пет години.

Американските военновъздушни сили оповестиха, че повода за злополуката по време на рутинна подготвителна задача, при която почина най-малко един човек, към момента не е известна. Операциите по търсене и избавяне на останалите седем души от екипажа към момента не престават.

" Появата на сходен случай провокира огромно безпокойствие у хората в района... и ние молим американската страна да извърши полети на Osprey, ситуирани в Япония, откакто се удостовери, че тези полети са безвредни ", сподели Минору Кихара в Народното събрание на четвъртък.

Японските сили за самозащита (SDF), които също исползват Osprey, ще спрат полетите на транспортния аероплан до изясняване на събитията към случая , сподели различен чиновник на министерството на защитата.
 Американски боен аероплан се разруши в морето край Япония Обновена
Американски боен аероплан се разруши в морето край Япония

На борда му е имало шестима души

Говорител на американските военни сили в Япония не отговори на искане за коментар.

" Фокусът ни е върху настоящите интервенции по търсене и избавяне и се молим за безвредно завръщане ", сподели Рам Емануел, американският дипломат в Япония, в обява на X.

Свидетели споделиха, че левият мотор на самолета наподобява горял, до момента в който се приближавал до летище за спешно кацане при ясно време и слаб вятър, оповестяват медиите.

Разработен от Боинги и Bell Helicopter, хибридният V-22, който може да каца и излетява като хеликоптер и да лети като аероплан с закрепени крила, се експлоатира от военновъздушните сили, морската пехота и флота на Съединени американски щати и SDF.

Разполагането на самолета в Япония е спорно, като критиците на американското военно наличие на югозападните острови споделят, че е предразположено към произшествия. Съединени американски щати и Япония споделят, че е безвредно.
 Японската галактическа организация е била наранена от хакерска атака
Японската галактическа организация е била наранена от хакерска атака

Хакерите евентуално не са получили достъп до информация за ракети и спътници

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР