Япония започва да провежда тестов туризъм под формата на ограничени

...
Япония започва да провежда тестов туризъм под формата на ограничени
Коментари Харесай

Япония възобновява туризма, но в ограничени мащаби

Япония стартира да организира " тестов туризъм " под формата на лимитирани пакетни обиколки през май като метод за събиране на информация преди цялостното отваряне на страната за туризъм, оповестява Агенция Ройтерс.

Въпреки че туризмът беше главен дирек на стопанската система на Япония, на туристите не беше позволено да влизат, откакто тя одобри непоколебим граничен надзор през 2020 година при започване на пандемията на ковид.

Ограниченията бяха леко разхлабени, с цел да разрешат на студенти и някои бизнес пасажери да влизат. Но самостоятелните туристи остават неразрешени макар апелите на водачи в промишлеността, които се надяват да рестартират туризма, с цел да се възползват от йената, която падна до 20-годишно дъно.

Агенцията по туризъм съобщи във вторник, че ще стартира да позволява дребни групи да влизат от края на този месец като " тестови случаи ", за да се получи информация за по-широко обновяване на туризма на неопределена бъдеща дата.

Туристи, които са били тройно имунизирани и идват от Съединените щати, Австралия, Тайланд и Сингапур, ще имат право да вземат участие в обиколките, които ще бъдат прецизно планувани взаимно с туристическите организации и придружавани когато и да е от екскурзоводи, добави той. в изказване.

" Това начинание ще ни разреши да проверим сходството и незабавните реакции за попречване на инфекции и да формулираме насоки за туристически организации и оператори за настаняване, които да имат поради ", се споделя още в изказването.

Японският министър председател Фумио Кишида сподели по-рано този месец по време на тирада в Лондон, че ще приведе граничния надзор в Япония в сходство с други богати демокрации през юни, само че не са дадени повече детайлности, в това число по кое време страната още веднъж ще отвори изцяло границите си за туристи.

Правителството се стреми към " поетапно облекчение " на граничните ограничения, което балансира контрола върху инфекциите и лесното влизане в страната, сподели Макото Шимоараисо, чиновник на секретариата на кабинета за реакцията на Япония против COVID-19.

" В момента обсъждаме съответни проекти за гранични ограничения след юни, в това число карантинни ограничения като тестване, добави той.

През 2019 година Япония беше хазаин на 31,9 милиона задгранични гости, които похарчиха 4,81 трилиона йени.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР