Япония възстановява социалните и икономически дейности до нива преди пандемията,

...
Япония възстановява социалните и икономически дейности до нива преди пандемията,
Коментари Харесай

Япония се възстановява от пандемията

 " Япония възвръща обществените и стопански действия до равнища преди пандемията, заяви за Plovdiv24.bg българката Юлиана Антонова, цитирайки Японската телеграфна организация с информация в утринния си бюлетин към 13 октомври 2021 година. 

На 1 октомври държавното управление анулира изключителното състояние, обхващащо Токио и 18 префектури на фона на непрекъснат спад на инфекциите в цялата страна.

Токио удостовери 77 дневни случая на ковид във вторник, а предния ден бяха регистрирани 49 случая, което е най-малкото от юни предходната година ".

Токио е с население над два пъти от популацията на цялата страна. Случаите в два следващи дни са 49 и 77.

Премиерът Кишида разгласи публично, че акцията за слагане на трета бустерна ваксина ще стартира на 1 декември. Ще бъдат известени с писма на първо време всички, които към 1 декември са се ваксинирали преди 8 месеца и са на възраст над 65 години и постапенно ще обхване и другите възрастови групи.

Имунизацията не е наложителна в страната. Но антиваксърско общество не съществува, информираоще Антонова. " Няма непотребни приказки, пояснения, вменяване на вини в една или друга посока. Резултатът е налице. От 5000 случая дневно в границите на една година, случаите спаднали са 44 и 77. Изводът е сладкодумен ", споделя още българката, която живее там.

Премиерът предизвести, че следва да се продължат превантивните ограничения - избягвания на скупчване на хора в затворено пространство, да се съблюдава отдалеченост, носене на маски и изключителна хигиена, с цел да се предотврати последваща възможна карантина през зимата.

Не се натяква, не се изяснява. И децата към този момент знаят, че зараза съществува. Данните се засичат в лечебните заведения, по местопребиваване в обособените общини на 23-те региона и храмовете, които правят погребалните церемонии (най-често на хора от квартала, които са били познати приживе).

" Сред приятелите ми в Япония, съседи, сътрудници на сина ми, снаха ми (тя работи с хиляди чиновници в " Амазон ", Токио), брачна половинка ми Тии, негови сътрудници, другари и съученици няма неимунизирани или такива, които да им е забавно да " отворят тематика за диалог би трябвало ли ". Ето за какво, апелирам моите най-близки приятелки, които са срещу имунизациите и разсъждават за какво едно може, а друго не, да прочетат данните на имунизиран Токио - 44 случая. Смъртни - няма ", споделя още Юлиана Антонова.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР