Япония удължава извънредното положение в Токио и го разширява в

...
Япония удължава извънредното положение в Токио и го разширява в
Коментари Харесай

Под заплаха от нова COVID мутация: Токио затяга мерките в ра...

Япония удължава изключителното състояние в Токио и го уголемява в няколко нови района на страната, защото домакинът на Олимпийските игри бележи съществено повишаване на новите случаите на Covid-19. Ограниченията се постановат в регионите към столицата, както и в град Осака.

Японският министър председател Йошихиде Суга предизвести, че инфекциите се популяризират с невиждани темпове, призовавайки жителите да излизат единствено за работа и да не се събират с цел да гледат Олимпийските игри. Властите в страната са обезпокоени, откакто за следващ ден в страната има растеж на заболелите от по-заразния делта вид на вируса.

По-рано здравният министър на Япония предизвести, че страната е навлязла в нов, " извънредно плашещ ", стадий на пандемията. " Мисля, че хората се тормозят какъв брой дълго ще продължи тази обстановка и считат, че няма да могат да се върнат към естественото си всекидневие ", цитира го Ройтерс.

Япония имаше прочут триумф в битката с Covid-19 при започване на лятото, когато поддържаше броя на новозаразени ниска в продължение на месеци, само че с началото на игрите предишния петък, всекидневно новите случаи се усилват. В четвъртък случаи в цялата страна надвишиха 10 000 за първи път от началото на годината, като близо една трета от висички новозаразени са в столицата.

Здравните управляващи и специалисти в страната се тормозят, че провеждането на Олимпиадата при такива условия изпраща объркващо известие до обществеността по отношение на нуждата от ограничение на редица действия от всекидневието. Лекарите в Токио към този момент показаха терзания и че събирането на хора от всяка точка на света в изолирана среда, каквато е Олипийският комплекс, може да докара до срещи на вируси в друг етап от своето развиване и нова разновидност на коронавирус.

Анкета, извършена при започване на седмицата в Токио, сподели, че едвам 23% от локалните поданици поддържат провеждащата се Олимпиада. Многомилионният японски град към този момент е под още по-строги ограничения, като съгласно новите разпореждания питейните заведения и заведенията за хранене би трябвало да спрат да сервират алкохол и да затворят до 21:30 часа. По-малко от 30% от популацията е изцяло ваксинирано
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР