Япония спечели първото място в класирането по медали на световното

...
Япония спечели първото място в класирането по медали на световното
Коментари Харесай

Япония завърши на първо място в класирането по медали на световното първенство по борба, България е на 20-а позиция

Япония завоюва първото място в класирането по медали на международното състезание по битка в Белград, а България приключи шампионата на 20-а позиция. Азиатците финишираха с шест златни оценки и две повече от тима на Съединени американски щати, до момента в който третото място остана за състезателите от Киргизстан с три трофеи.

Японците изковаха успеха посредством националния тим за дами, който завоюва шест от десетте категории. Титли извоюваха Юи Сасаки, Акари Фуджинами, Харуна Окуно, Цугуми Сакурай, Нонока Одзаки и Юка Накагами. В свободния жанр с най-вече точки приключи Съединени американски щати след три трофеи, а в класическия жанр отличник е Азербайджан с успехите на Елданиз Азизли и Рафик Хюсеинов. Трима други представители на страната изгубиха финали.

Българските национали завършиха надпреварите в Белград с три бронзови медала – на на 65 кг дами, на 70 кг свободен жанр и на 87 кг типичен жанр. Последният обезпечи и първа олимпийска квота за националния тим за Париж 2024.

Последният ден на шампионата в " Щарк Арена " стартира със злато на 63 кг типичен жанр за Лери Абуладзе от Грузия, който надделя на финала с 2:2 по аршин Мурад Мамадов от Азербайджан. Така Абуладзе приключи мощната си година с европейска и международна купа, която му убягваше на финала на две следващи шампионати.

Бронзовите медали в категорията бяха извоювани от Енес Башар от Турция и Георги Тибилов от Сърбия.

Луис Орта победи на 67 кг и това беше втора купа за националите на Куба на международното състезание. На финала той се наложи с 4:3 против Хасрат Джафаров от Азербайджан, а бронзовите медали останаха за Мате Немеш от Сърбия и Мохамад Реза Герай от Иран.

Шампион на 87 кг стана турчинът Али Ченгиз, който надделя на финала с 8:7 унгареца Давид Лошонци. Това бе едвам втора купа за турците от началото на шампионата, само че тя изкачи тима на шесто място в крайното класиране. Бронзови медали в категорията взеха олимпийският първенец Жан Беленюк от Украйна и Новиков.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР