Япония ще си осигури стабилни енергийни доставки дори след като

...
Япония ще си осигури стабилни енергийни доставки дори след като
Коментари Харесай

Япония ще получава втечнен природен газ от руския Arctic LNG 2 въпреки санкции от САЩ

Япония ще си обезпечи постоянни енергийни доставки даже откакто Съединени американски щати наложи нови наказания, свързани с съветския план Arctic LNG 2. Това съобщи през днешния ден основният секретар на японския кабинет Хирокадзу Мацуно, оповестява " Ройтерс ".

Проектът Arctic LNG 2 се ръководи от съветската компания Novatek. Японската комерсиална компания Mitsui & Co и държавната Японска организация за метали и енергийна сигурност (JOGMEC) имат общ дял от 10% в плана .

Arctic LNG 2 продава полутечен природен газ според от каузи на собствеността. Японската страна има 10% , надлежно Mitsui и JOGMEC получават общо 2 милиона метрични тона полутечен природен газ годишно от плана.
 Съединени американски щати: Таванът на цените на съветския нефт работи
Съединени американски щати: Таванът на цените на съветския нефт работи

Това понижава осезаемо приходите на Русия

са част от няколко стопански ограничения, които Съединени американски щати, Европа и техните съдружници започнаха против Русия поради войната в Украйна. Те включват ограничаване на цените на съветския експорт на нефт и горива.

" В съдействие с Г-7, в това число и Съединените щати, ние ще създадем цялостна преценка и ще предприемем подобаващи ограничения, с цел да подсигуряваме постоянни доставки на сила за Япония ", разгласи Мацуно на конференция. Той също по този начин уточни, че държавното управление събира информация за глобите и вероятното им влияние върху Япония.

Япония, която е бедна на запаси внася съвсем целия си петрол и природен газ. Санкциите не се ползват за самия план, нито за неговите акционери. Според източник от японското държавно управление обаче те биха могли да усложнят метода, по който Mitsui и JOGMEC дават поддръжка за плана и също по този начин биха могли да забавят производството от Arctic LNG 2.

 Индия купува петрол от всеки, който предложи най-ниските вероятни цени
Индия купува петрол от всеки, който предложи най-ниските вероятни цени

Това сподели министърът на петрола и природния газ в страната Хардип Сингх Пури

От Mitsui обявиха предходната седмица, че компанията се ангажира да съблюдава глобите. От JOGMEC обявиха през днешния ден, че изследват обстановката, в това число въздействието върху плана , като събират информация от разнообразни страни, участващи в него.

" Япония е в сходство с други страни от Г-7 в устрема към по-малка взаимозависимост от съветската сила, само че би трябвало да балансираме това с енергийната сигурност " , сподели различен чиновник на японското държавно управление.

Novatek възнамерява да стартира употребата на Arctic LNG 2 в края на годината, като се чака да доближи цялостна мощ до първото тримесечие на 2024 година Проектът ще ръководи три индустриални линии с годишен индустриален потенциал от 19,8 милиона метрични тона.
 Япония с нова порция наказания против Русия
Япония с нова порция наказания против Русия

Санкционирани са 24 лица и 78 организации

Санкциите на Съединени американски щати се ползват за редица съветски компании и една компания от Обединените арабски емирства, които дават архитектурни, строителни и инженерни услуги за плана. Санкционирана е и съветска корабостроителна компания, която ще експлоатира два плавателни съда за предпазване на полутечен природен газ за прекачване на Arctic LNG през Северния морски път и на два други кораба за предпазване, които ще работят по маршрута.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР