Япония ще се сдобие с най-малко един самолетоносач за първи

...
Япония ще се сдобие с най-малко един самолетоносач за първи
Коментари Харесай

Япония ще се сдобие със самолетоносач за първи път от Втората световна война

Япония ще се снабди с минимум един самолетоносач за първи път от Втората международна война. Токио ще се опита да сдържа експанзията на Китай в Тихия океан. Правителството ще трансформира два хеликоптероносача клас "Изумо " в самолетоносачи, с цел да могат да транспортират и бойни самолети, съгласно японски медии, представени от "Гардиън ".

Тази седмица вестникът Nikkei излезе с информация, че Япония ще закупи 100 американски изтребителя Ф-35 за повече от 8,8 милиарда $.

Преди година президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп прикани Токио да купува повече американски оръжия. В информацията се отбелязва, че поръчката е допълнение към 42 изтребителя Ф-35, които към този момент са закупени от Съединени американски щати.

Японският министър председател Шиндзо Абе съобщи пред Тръмп през септември, че съвременно въоръжение ще бъде от огромна "важност за подсилване на защитата на Япония ".

Японците ще трансфорат в самолетоносачи два хеликоптероносача клас "Изумо ", които могат да транспортират до 14 хеликоптера. Така Япония ще се снабди с първите самолетоносачи от края на Втората международна война. Противници настояват, че това е в нарушаване на пацифистката конституция. Предишни японски държавни управления отказваха предлагането да се снабдят със самолетоносачи.

Според вестник "Майничи Шимбун " самолетоносачите ще бъдат ситуирани за отбрана на югозападните японски острови.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР