Япония ще изпрати на Игрите в Пекин, които започват на

...
Япония ще изпрати на Игрите в Пекин, които започват на
Коментари Харесай

Япония се присъедини към дипломатическия бойкот на Олимпиадата в Китай

Япония ще изпрати на Игрите в Пекин, които стартират на 4 февруари, Сейко Хашимото, политик и някогашен олимпиец, президент на организационния комитет на Олимпийските игри в Токио през 2020 година Страната на Изгряващото слънце обаче ще се причисли към дипломатическия протест на Зимните олимпийски игри в Китай, ход, който евентуално ще разгневи нейния комшия и максимален търговски сътрудник, написа английският вестник The Times, представен от " Фокус ".
Хирокадзу Мацуно, основен секретар на кабинета, разгласи решението страната му да не изпраща висши министри на Игрите в Пекин, само че не употребява думата протест.
„ Смятаме, че е значимо свободата, зачитането на главните човешки права и върховенството на закона да бъдат обезпечени и в Китай “, сподели Мацуно и добави: „ Разсъждавахме изцяло по отношение на нашия отговор на Игрите в Пекин. Ние не използваме съответен термин, с цел да опишем по какъв начин ще присъстваме. "
Освен делегацията спортисти, Япония ще изпрати на Игрите в Пекин, които стартират на 4 февруари, Сейко Хашимото, политик и някогашен олимпиец, президент на организационния комитет на Олимпийските игри в Токио през 2020 година
Съединените щати оповестиха дипломатически си протест този месец в символ на митинг против лагерите за насилствен труд и нарушаването на човешките права на уйгурското малцинство в региона на Синдзян. Оттогава Англия, Австралия, Канада и Нова Зеландия оповестиха, че ще се причислят към протеста, само че Франция и Южна Корея обявиха, че няма да го създадат.
Китай отговори яростно на известията, обвинявайки бойкотиращите страни, че „ употребяват олимпийската платформа за политическа операция “. Говорител на държавното управление добави, че Китай към момента не е поканил Австралия и Съединени американски щати и никой не е чакал да дойдат.
Япония води комплицирана уравновесена дипломация, с цел да лавира сред Китай и Съединени американски щати. Макар че разчита значително на отбраната на американските военни сили, ситуирани в Япония, най-много против опасността от Китай, тя също по този начин се притеснява да не предизвика излишно Пекин.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР