Япония се готви да проведе преговори с Иран относно войната

...
Япония се готви да проведе преговори с Иран относно войната
Коментари Харесай

Япония се опитва да посредничи между Иран и Израел

Япония се готви да организира договаряния с Иран по отношение на войната на Израел с Хамас, сподели във вторник външният министър Йоко Камикава, добавяйки, че също по този начин ще даде незабавна помощ от 10 милиона $ за Газа.
Всичко по тематиката: Войната сред Израел и Хамас 484
Япония е актуалният ръководител на Групата от 7 развити народи и Камикава сподели, че следи обстановката в Газа " със угриженост ".

" Намирам се във финалната фаза на подготовка за осъществяване на телефонни диалози с иранския външен министър Амирабдолахиан през днешния ден ", сподели Камикава пред кореспонденти.

Няма неотложно удостоверение за позвъняването от Техеран.

Израел се зарече да унищожи подкрепяната от Иран гурпировка " Хамас ", която управлява линията Газа, след смъртоносните офанзиви на нейните ислямистки бойци против израелски градове и кибуци.

Камикава сподели, че сега има към 900 японски жители в Израел и палестинските територии, а заместник-главният секретар на кабинета Хидеки Мураи по-късно сподели, че държавното управление възнамерява да ги изтегля с японски военни самолети още през втората половина на тази седмица.

В продължение на десетилетия Япония се пробва да насочи безпристрастен курс в израелско-палестинския спор, като приканва за споразумяване посредством договаряния, макар че подлага на критика Израел за това, че разрешава построяването на селища отвън границата на страната от 1967 година

За Токио този метод е подбуден от мъчителни мемоари от петролната рецесия от 1973 година, когато производителите от Близкия изток постановиха ембарго, ориентирано към народи, в това число Япония, които поддържаха Израел по време на войната му с арабските страни.

Бедната на сила Япония, за разлика от Съединени американски щати, от този момент се пробва да поддържа добри връзки както със Саудитска Арабия, по този начин и с Иран, основните противници в района и огромни производители на нефт.

" Основната линия на политиката на Япония за Близкия изток е поддържането на потока от импорт на сила от района ", сподели Дейвид Болинг, шеф в консултантската компания Eurasia Group.

" Токио ще се тревожи по какъв начин да отговори на тази рецесия от боязън да не заплаши по някакъв метод тази избавителна линия. "
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР