Япония съобщи, че износът й се е повишил с 4,3%

...
Япония съобщи, че износът й се е повишил с 4,3%
Коментари Харесай

Износът на Япония нараства, а вносът намалява през септември

Япония заяви, че износът й се е повишил с 4,3% през септември по отношение на година по-рано, до момента в който вносът е понижен с 16,3%, оставяйки позитивен баланс от 62,4 трилиона йени (410 милиарда долара), първият месечен търговски остатък от три месеца

От Associated Press, 19 октомври 2023 година, 2:01 ч. Жизненоважният индустриален бранш на Япония макар неувереното световно търсене.

Икономисти споделиха, че спадът на вноса се дължи основно на базовите резултати от миналата година.

През първата половина на фискалната година на Япония, от април до септември, износът набъбна единствено с 1,4% по отношение на година по-рано до рекордните 50,2 трилиона йени (330 милиарда долара), до момента в който комерсиалният недостиг се сви с три четвърти до 2,7 трилиона йени ( 18 милиарда долара).

Търговията с останалата част от Азия отслабна през последната половин година, като спадът в износа на компютърни чипове и съоръжение за произвеждане на полупроводници се отрази на износа за Китай.

„ Глобалният спад на електрониката наподобява продължава с спад на полупроводниковото съоръжение с 14,5%, което способства за спад в износа за Китай, най-голямата дестинация за ИТ артикули “, се споделя в отчет на ING Economics.

Доставките до Съединени американски щати и Европа се покачиха, основно с помощта на мощните продажби на коли и авточасти, които скочиха с съвсем 24%. Износът на електрическо съоръжение е повишен със 17%, а износът на машини е повишен с 18%.

Вносът на нефт в Япония е намалял с 28% през април-септември по отношение на година по-рано, до момента в който вносът на полутечен природен газ е намалял с съвсем 38%, а вносът на въглища е понижен с 37%.

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР