Япония преброи островите си и откри, че те са със

...
Япония преброи островите си и откри, че те са със
Коментари Харесай

Япония откри 7000 острова, за които не е знаела, че притежава

Япония преброи островите си и откри, че те са със 7000 повече, в сравнение с смяташе до момента.

Цифровото картографиране, осъществено от Японската работа за геопространствена информация (GSI), наскоро откри, че на японска територия има 14 125 острова, което е повече от два пъти повече от цифрата 6 852, която се употребява публично от отчета на японската брегова защита от 1987 година насам, съобщи CNN .

Въпреки това тази седмица GSI акцентира, че новата цифра отразява напредъка в технологиите за геодезия и детайлността на картите, употребявани за преброяването - тя не трансформира общата повърхност на сушата, която е благосъстоятелност на Япония.

Тя съобщи, че въпреки да няма интернационално съглашение за метода на броене на островите, е употребила същия аршин за размер като при предходното изследване преди 35 години.

Това значи, че се регистрират всички естествено срещащи се земни площи с обиколка минимум 100 метра.

Новият брой не включва изкуствено възобновени земи.

Островите, заобикалящи Япония, са в основата на няколко териториални разногласието.

Япония предявява искания към държаните от Русия южни Курилски острови, които Токио назовава Северни територии - спор, който датира от края на Втората международна война, когато руските войски ги лишават от Япония.

Япония също по този начин твърди, че има исторически искания към необитаемите острови Сенкаку в Източнокитайско море, които понастоящем управлява, само че Китай неведнъж е оспорвал тези искания.

Междувременно Япония и Южна Корея не престават да водят повече от 70-годишен спор за суверенитета на група островчета, известни като Докдо от Сеул и Такешима от Токио в Японско море, което Корея назовава Източно море.

Снимка: Kyodo News FILE
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР