Япония потвърди първи случай на зараза с новия китайски коронавирус,

...
Япония потвърди първи случай на зараза с новия китайски коронавирус,
Коментари Харесай

Мистериозната китайска вирусна пневмония тръгна по света, след Тайланд е в Япония

Япония удостовери първи случай на болест с новия китайски ковид, който умъртви един човек и провокира предизвестия за пътуващи от Държавния департамент на Съединени американски щати, оповестява " Чанел нюз Азия ", представен от News.bg.

Около 30-годишен мъж от префектура Канагава, до Токио, се оказа с позитивен резултат, се споделя в известие на здравното министерство на Япония в четвъртък. Той е бил в китайския град Ухан, където има огнище на пневмония, за която се счита, че е породена от новия вариант на ковид.

Това е вторият докладван случай на вируса, открит отвън Китай, откакто китайски екскурзиант в Тайланд бе подложен под карантина.

Японският пациент се връща от Ухан с тресчица и е приет в болница. Той е освободен през вчерашния ден, откакто признаците отшумяват, се споделя в известието на здравното министерство.

Тайландските здравни управляващи оповестиха в сряда, че ускоряват мониторинга на пасажерите, идващи на летищата преди китайската Нова година, когато се чака 800 000 китайски туристи да посетят страната.

Световната здравна организация - СЗО предизвести във вторник, че може да има по-широко огнище и че е допустимо вирусът да има " лимитирано предаване от човек на човек ".

Държавният департамент на Съединени американски щати предизвести американците в Китай за огнище на пневмония в централния град Ухан, оповестяват " Ройтерс " и СиЕнЕн.

Болестта се появява тъкмо преди празника на Лунната Нова година в края на януари, когато доста от 1,4 милиарда души в Китай ще пътуват до родните си градове или в чужбина.

Световната здравна организация и китайските управляващи подхващат стъпки, с цел да подсигуряват, че заболяването не се популяризира.

Ситуацията напомня на засегнатите в Азия експлоадирането на Сарс (тежък изострен респираторен синдром) през 2002-2003 година (SARS), който се появи в Китай и умъртви близо 800 души по целия свят.

Властите в Ухан потвърдиха в сряда, че двойка е измежду 41 души с диагноза пневмония, за която се счита, че е породена от новия вирус. В края на деня няма нови случаи или смъртни случаи, оповестява градската здравна работа.

Общинската здравна комисия на Ухан не разяснява дали двойката съставлява случай на предаване от човек на човек. Но в него се споделя, че брачният партньор, който е работил на пазар за морски блага, за който се подозира, че е в епицентъра на огнището, е първият, който се е разболял и че брачната половинка му не е посещавала пазара.

Някои от другите диагностицирани хора също отхвърлят да са посещавали пазара, оповестиха от комисията.

Властите в Ухан също потвърдиха, че китайка е под карантина в Тайланд, първият случай на мистериозния вариант на ковид, открит отвън Китай.

Предупреждението на Държавния департамент на Съединени американски щати се базира на сигнал от американските центрове за надзор и предварителна защита на болесттите, призовавайки жителите в Китай, пътуващи до Ухан, да заобикалят контакт с животни, скотски пазари или скотски артикули, наред с други защитни ограничения.

Също по този начин се приканват жители, които са посетили Ухан и се разболяват по някакъв метод, да потърсят незабавно здравна помощ.

В друго изказване от сряда, здравната комисия на Ухан съобщи, че 7 от 41 пациенти с пневмония са освободени. В изказването се споделя още, че 450 от 763 души, сложени под наблюдаване заради близкия им контакт с пациенти, са освободени.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Услов
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР