Япония поднесе втората голяма изненада от началото на световното първенство,

...
Япония поднесе втората голяма изненада от началото на световното първенство,
Коментари Харесай

Втора голяма изненада на Световното – Япония победи един от фаворитите Германия

Япония сервира втората огромна изненада от началото на международното състезание, откакто победи с 2:1 Германия в мач от група Е на шампионата. Азиатският тим се наложи над един от любимците за международната купа след поврат. Първата огромна изненада на шампионата беше успеха на Саудитска Арабия над  другия огромен любимец – Аржентина.

След първата част Германия водеше с гол на Илкай Гюндоган от дузпа, само че след паузата Япония вкара два гола. Отбелязаха ги запасите Рицу Доан в 75-ата минута и Такума Асано в 83-ата.

Подобно на мача сред Саудитска Арабия и Аржентина, още веднъж отборъ,т апетитен за любимец пропусна доста положения, имаше и анулиран гол, а по-късно позволи поврат. Германия насочи общо 24 удара, от които осем точни. За 90 минути японците насочиха три точни удара, само че това се оказа задоволително, с цел да завоюват. Преди почивката тимът от Азия не направи съвсем нищо в офанзива. За Япония това е най-голяма победа на международни финали и едвам шеста в историята. За пръв път азиатците побеждават водещ тим от Европа.

Селекционерът на Германия Ханс-Дитер Флик заложи на четирима дебютанти на международни финали измежду титулярте - Давид Раум, Нико Шлотербек, Джама Мусиала и Кай Хаверц.  Противно на упованията за превъзходство на Германия от началните минути, то първата опция за гол се откри пред Япония. В осмата минута Гюндоган загуби топката в центъра, японците проведоха контраофанзива, а Дайзен Маеда осъществя, засичайки центриране отдясно.

До края на първата част с пропуски се регистрираха Мусиала и Томас Мюлер. Гол на Кай Хаверц в добавеното време пък беше анулиран поради засада, отсъдена с технологията за видеоповторения (VAR). През второто полувреме Германия продължи да държи самодейността, само че Япония потърси промени, като излезе с друга тактическа сграда. В последна сметка, Япония победи с по-малко, само че по-резултатни удари към вратата.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР