Япония планира да вложи близо 1 трлн. йени или 9.2

...
Япония планира да вложи близо 1 трлн. йени или 9.2
Коментари Харесай

Япония ще вложи $9.2 млрд. в проекти за втечнен газ

Япония възнамерява да вложи близо 1 трлн. йени или 9.2 милиарда $ в планове в разнообразни страни, свързани с развиването на производството и доставките на полутечен природен газ (ВПГ). Това съобщи през днешния ден министърът на стопанската система, търговията и индустрията на Япония Ишу Сугавара на разкрилата се в Токио интернационална конференция на производителите и потребителите на ВПГ.

Държавни и частни компании в Япония ще влагат 1 трилион йени за финансирането на планове в областта на ВПГ по целия свят. Това ще докара до развиване на пазара на ВПГ, а също и до нови свежи източници на доставки за азиатските пазари, където търсене бързо нараства, добави Сугавара.

Вестник " Никей " показва, че финансиране могат да дават японската корпорация " Джапан ойл, газ енд металс " (Japan Oil, Gas and Metals National Corporation - JOGMEC), Японската банка за икономическо съдействие (JBIC), а също и частни компании.

С тези ограничения Япония чака да понижи зависимостта си от доставките на нефт от страните от Близкия изток изключително след терористичните набези против обекти на саудитската национална петролна компания " Сауди Арамко " (Saudi Aramco). /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР