Англия до четвъртфиналите на Световното първенство, след като Япония победи Самоа с 14 играчи

...
Япония оцеля в свирепата битка на Самоа с 14 играчи,
Коментари Харесай

Япония оцеля в свирепата битка на Самоа с 14 играчи, за да спечели с 28-22 в Тулуза в четвъртък, затягайки хватката си за второто място в Световната купа Група D и гарантирайки, че лидерът Англия ще стигне до четвъртфиналите.

Япония беше по-дисциплинирана в защита и по-опасна в атака, като изгради преднина от 17 точки с предимство на човек 15 минути преди края. Но Самоа удари два пъти, докато Япония в крайна сметка се вкопчи в надеждите си за Световната купа.

Япония може да гарантира, че ще се присъедини към Англия на четвъртфиналите, ако победи Аржентина в последния ден от мачовете на билярд на 8 октомври. Самоа, която играе с Англия последно, изискват Чили да разстрои Аржентина, за да има шанс.

„За нас е нокаут, трябва да се опитаме да победим един силен отбор на Аржентина следващата седмица“, каза крайният защитник на Япония Ломано Лемеки.

Мачът в четвъртък завъртяха в период от 16 минути от двете страни на полувремето, което донесе три опита, два за Япония и един за Самоа и три картона, един за Япония и два за Самоа, вторият от които, за Бен Лам, се превърна в червено.

Япония поведе след 13 минути, завъртайки топката през полето за фланга Питер Лабушагне, за да пробие останките от опънатата самоанска защита от левия ъглов флаг.

През следващите 20 минути Самоа категорично спечели близки физически битки, доминиране на удари и удари и начертаване на поредица от дузпи, но вкарване само на дузпа в 25-ата минута, ударена от Alai D'Angelo Leuila. Рикия Мацуда бързо отговори.

Вместо това Япония нанесе следващия голям удар.

След като крилото Котаро Мацушима проби отдясно, японецът прехвърли топката бързо през полето, където отново флангов играч, този път Майкъл Лейч, остана с кратък удар в ъгъла.

В ролята на Мацуда изрита второто си преобразуване, халфът на самоа схватка Джонатан Тауматейн се измъкна, спечелвайки жълт картон за поваляне на японски играч в подготовката за опита.

Изглеждаше, че японското въже-а-допинг работи.

Но докато Самоа започна поредната серия от атаки, ветеранът от японската проститутка Shota Horie остана прав, докато се справяше с Duncan Paia'aua. Главите им се сблъскаха. Хорие видя жълто и Самоа се възползва от шанса си.

Самоа удари дузпата в тъч и от линията претърколи японеца назад в удар, който се движеше с бързо темпо.

Сейлала Лам докосна, но Кристиан Леали'ифано пропусна реализацията и полувремето завърши с преднина на Япония със 17-8.

Япония взе реванш за мача си девет минути след второто полувреме.

Малко след като двата отбора бяха възстановени в пълна сила, центърът на Самоа Бен Лам излетя високо в борба с Labuschagne и видя жълто - което скоро стана червено при преглед.

Япония подражава на Самоа, като пое по маршрута lineout-maul. Капитанът Химено нахлу, за да отбележи.

Мацуда беше далеч с реализирането - първият му пропуск на Световната купа - но скоро добави дузпа.

Со Самоа човек и 17 точки по-малко и Япония, преследваща четвърти опит в мача отвори.

Тумуа Ману проби японската отбрана, но Тео Макфарланд пропи паса.

Усилие на Мацушима от далечно разстояние беше изключено за удар от Дилън Райли.

Но Самоа започна да обръща визите на японската половина в точки.

Брайън Алаину'у'езе и Макфарланд пробиха дупки в японската отбрана, а Пая'ауа вкара в ъгъла.

Леали'ифано реализира и след минута оставащ удар за опит и след това преобразуван. Самоа спаси гордостта си, но не и играта.

(AFP)

Източник: france24.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР