Япония официално прекрати дейността на „Токио Телемесидж” - последният оператор

...
Япония официално прекрати дейността на „Токио Телемесидж” - последният оператор
Коментари Харесай

Краят на една ера: Япония спря последния оператор на пейджъри

Япония публично приключи активността на „ Токио Телемесидж” - последният оператор на пейджъри.

Веднъж употребен от милиони хора по целия свят, едвам 1500 души в азиатската страна останаха правилни на „ джобния звънец”, написа Би Би Си.

Преди 30 година пейджърите бяха неизменима част от живота на предприемачите. Освен това устройството беше фикс идея и измежду учениците, които бързо го не помниха след появяването на мобилните телефони. През 2019 година обаче услугата се употребява главно от хора, работещи в опазването на здравето.
5G технологията – има ли заплаха за здравето на индивида? Вече е ясно, че предавателите, които ще излъчват новия тип микровълни, ще би трябвало да бъдат ситуирани на още по-малки дистанции
Един от последните консуматори е Кен Фуджикура, който се свързва с 80-годишната си майка през пейджър. Това бил пожеланият от старата жена метод за връзка.

В Токио беше проведено алегорично сбогуване. Погребална компания разпъна тента покрай жп гара, с цел да могат хората да отдадат почести и да положат цветя в памет на пейджъра.
Теленор стартира своите 5G проби в България с първия медицински обзор, осъществен през новата технология
Интересното е, че здравната система на Обединеното кралство към момента употребява към 130 хиляди пейджъри. Тяхното бъдеще е предначертано, защото те ще бъдат извадени от приложимост през 2021 година

Британската медия акцентира, че на доста работни места постоянно се срещат факс машини или видеокасети.

А през 2014 година японският министър по киберсигурност признава, че в никакъв случай не е употребявал компютър
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР