Япония избра Mitsubishi Heavy Industries като основен изпълнител за разработването

...
Япония избра Mitsubishi Heavy Industries като основен изпълнител за разработването
Коментари Харесай

Mitsubishi ще разработи японски стелт изтребител за експлоатация след 2030 г.

Япония избра Mitsubishi Heavy Industries като главен реализатор за създаването на личен стелт изтребител от последващо потомство за употреба след 2030 година , съобщи министърът на защитата в петък, представен от АП.

Отделно Mitsubishi разгласи, че прекратява своя цивилен самолетен план заради неустановеност за туристическата промишленост заради пандемията от ковид.

Следващото потомство изтребители, известни сега като F-X , са част от модернизацията на Япония zа застаряващите Военновъздушни сили , защото страната построява военната си дарба за противопоставяне на възходящите закани от Китай и Северна Корея.

Следващото потомство стелт ще размени F-2 , които Япония създаде взаимно със Съединени американски щати. Те би трябвало да бъдат пенсионирани към 2035 година Министерството на защитата планува 556 милиона $ в бюджета за 2021 година за проучвания в създаването на самолета.

" Дръж се, Русия! ": Япония се похвали с нова подводница

Подводницата била по-невидима за съперника

" Ние непрестанно ще настояваме за развиването на нашите изтребители от последващо потомство ", съобщи министърът на защитата Нобуо Киши пред кореспонденти, като направи известието.

Mitsubishi ще вземе решение за други участници в плана , в това число производители на авионика, мотори и други елементи. Япония също обмисля взаимно създаване на някои елементи с задгранични реализатори, в това число в Съединени американски щати и Англия .

Японските военновъздушни сили за самозащита разполагат с флот от към 290 бойни самолета и също по този начин заменят своите изтребители F-4 с десетки F-35 , с цел да засилят своето противовъздушно въздържане заради угриженост за ракетите и нуклеарната стратегия на Северна Корея .

Покупките на оръжие от Съединени американски щати помогнаха за понижаване на комерсиалния остатък със Съединени американски щати , като в същото време отговори на настояванията на президента Доналд Тръмп да направи повече, с цел да заплати за отбрана. Но покупките породиха угриженост по отношение на отслабването на напъните за създаване на младата отбранителна промишленост в Япония.
 Япония и Съединени американски щати плашат Китай, стартират огромни военни учения
Япония и Съединени американски щати плашат Китай, стартират огромни военни учения

Десетки бойни кораби, стотици самолети и 46 000 бойци

Киши разяснява, че решението на Mitsubishi за търговски самолети няма отношение към проекта за развиване на изтребителите .

Компанията съобщи, че е решила да понижи разноските и да се концентрира върху евентуални браншове с напредък , като по-чисти енергийни планове и киберсигурност, за да увеличи рентабилността си .

Работата по самолета, наименуван SpaceJet и прочут преди като MRJ, ще бъде арестувана , се споделя в известието. Тестовите полети започнаха през 2015 година, а доставките бяха планувани за японския транспортьор All Nippon Airways.

Предвид удара за пътувания от пандемията, търсенето на пътнически самолети не се чака да се възвърне до 2024 година, сподели Мицубиши.

Mitsubishi Heavy, снабдител за американския производител на самолети Boeing , натрупа загуба от 548 милиона $ за първата половина на фискалната година до септември, поврат от облага от $200 млн. година по-рано.
 Япония се готви за война, сухопътни и ракетни офанзиви за първи път от ВСВ
Япония се готви за война, сухопътни и ракетни офанзиви за първи път от ВСВ

С Tomahawk с обхват 2500 км стига до огромна част от Китай и съветския отдалечен изток
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР