Япония и САЩ се споразумяха днес за интензивни работни срещи

...
Япония и САЩ се споразумяха днес за интензивни работни срещи
Коментари Харесай

САЩ и Япония ускоряват търговските преговори

Япония и Съединени американски щати се споразумяха през днешния ден за интензивни работни срещи от идващия месец, с цел да ускорят напредъка по сключването на двустранно съглашение, заяви японският държавен министър на стопанската система Тошимицу Мотеги, представен от Ройтерс.

Мотеги, който дава отговор за комерсиалните договаряния с Вашингтон, и непрекъснатият търговски представител на Съединени американски щати Робърт Лайтхайзър се договориха това след диалози в коридорите на срещата на върха на Г-20 в Осака.

Двамата се споразумяха да ускорят комерсиалните договаряния и се съгласиха, че съюзът им е по-силен от когато и да било, заяви пред кореспонденти японски държавен представител.

Перспективите за двустранно съглашение породиха страхове, че Япония може да отстъпи под натиска на Съединени американски щати и да отвори извънредно предпазения си селскостопански пазар.

Наясно сме с позициите си и къде се разминаваме. Въз основа на това обсъждаме способи за понижаване на разликите ни, сподели пред кореспонденти Мотеги без повече разяснения.

Анализаторите са на мнение, че двете страни надали ще се спогодят преди изборите за горна камара на японския парламент идващия месец, защото фермерите са основни гласоподаватели за ръководещата Либерално-демократическа партия на премиера Шиндзо Абе.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР