Япония и Испания играят при 0:0 във втори полуфинал от

...
Япония и Испания играят при 0:0 във втори полуфинал от
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Япония 0:0 Испания, мачът е в продължения

Япония и Испания играят при 0:0 във втори полуфинал от олимпийския шампионат по футбол. Победителят ще се изправи за купата против Бразилия, който по-рано през днешния ден отстрани с дузпи Мексико. В постоянното време двата тима не можаха да си отбележат гол и ще се играят продължения.

Очаквано испанците започнаха по-активно мача и в 6-ата минута Микел Мерино стреля от комфортна позиция, само че топката излезе в навън. Малко по-късно героят при успеха с 5:2 над Кот д'Ивоар Рафа Мир пропусна да открие резултата, откакто бе оставен непокрит в наказателното поле на Япония. Добър късмет изтърва в 31-ата минута и сътрудникът му в офанзива Оярсабал, чийто шут не откри очертанията на вратата на Тани.

Рафа Мир бе изведен отлично в 39-ата минута пред наказателното поле, само че стреля право в ръцете на вратаря Косей Тани. Две минути преди почивката и домакините стигнаха до голова опция, откакто Кубо затрудни испанската отбрана. Ударът му обаче бе избит в корнер, от който не последва нищо рисково за вратаря Унай Симон.

Второто полувреме стартира с прелестна офанзива на домакините и единствено навременната интервенция на Пау Торес спести главоболия за Унай Симон. В 52-ата минута Хатате смъкна топката към Хаяши и той с същински снаряд прати топката на сантиметри над напречната греда.

В 55-ата минута се случи най-интересната обстановка в мача. Перуанският рефер Ортега отсъди дузпа при едно единоборство сред Йошида и Мерино, само че откакто изгледа случилото се на монитора, анулира 11-метровия углавен удар, както и жълтия картон на японския бранител.

Вратарят на Япония - Косей Тани блесна с решаваща интервенция в 76-ата минута. Рикошет в тялото на негов съотборник изведе Рафа Мир очи в очи със стража на домакините, който с бързо напредване съкрати дистанцията и блокира удара на испанеца. Две минути по-късно Кубо безрезултатно опитва рефлекса на Унай Симон.

7 минути преди края в Испания бе осъществена промяна - на мястото на Педри, за който мачът бе №73 за сезона, на терена се появи опитният Марко Асенсио. Това внесе подтик в играта на иберийците, които обсадиха вратата на противника. Първо необикновен шпагат на Итакура резервира нулевото тъждество, а по-късно Тани се оправи с удари на Рафа Мир и Оярсабал.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР