Япония, Филипините и Съединените щати си сътрудничат за защита на

...
Япония, Филипините и Съединените щати си сътрудничат за защита на
Коментари Харесай

Япония обяви златен век в отношенията с Филипините и обеща помощ в Южнокитайско море

Япония, Филипините и Съединените щати си сътрудничат за отбрана на свободата на Южнокитайско море. Това съобщи японският министър председател Фумио Кишида, представен от " Ройтерс ".

Освен това той се ангажира страната му да помогне за възстановяване на качествата за сигурност на Манила.

" В Южнокитайско море е в ход тристранно съдействие за отбрана на свободата на мореплаването ", уточни Кишида в послание пред конгреса на Филипините в столицата Манила.

Кишида и президентът Фердинанд Маркос-младши през вчерашния ден се договориха да стартират договаряния за съглашение за взаимен достъп на войски за подсилване на военното съдействие на фона на

Филипините и Япония - двама от най-близките азиатски съдружници на Съединените щати, заеха твърда позиция против агресивното държание на китайски кораби на фона на продължаващите от десетилетия разногласия за морския суверенитет.
 Китай скастри Съединени американски щати да не се месят в проблемите му с Филипините
Китай скастри Съединени американски щати да не се месят в проблемите му с Филипините

След поръчката на Вашингтон, че ще брани Манила

Китай претендира за суверенитет над съвсем цялото Южнокитайско море, в това число елементи от изключителните стопански зони на Бруней, Индонезия, Малайзия, Филипините и Виетнам. През 2016 година Постоянният трибунал се произнесе, че исковете на Китай нямат правно съображение.

" Япония ще продължи да способства за подобряването на качествата за сигурност на Филипините, като по този метод спомага за районния мир и непоклатимост " , означи Кишида.

През март Япония следи американско-филипинските военни учения, а през юни бреговата защита на Филипините и Япония за първи път организираха учения дружно.
 Филипините упрекват Китай, че е нахлул в техните води
Филипините упрекват Китай, че е нахлул в техните води

Филипините, и Китай в пререкания за плитчината Скарбъроу

" Нека посредством тези старания защитим морския ред, който се управлява от закони и правила, а не със мощ ", настоя Кишида, който през декември разгласи на Япония в опит за противопоставяне на възходящата военна мощност на Китай.

Япония няма искания към Южнокитайско море, само че има

Кишида съобщи, че Япония се е съгласила да даде радари за крайбрежно наблюдаване на Филипините - първият план за съдействие в света в границите на програмата за публична помощ за сигурността, ориентирана към подкрепяне на усилването на качествата за въздържане на страните сътрудници на Токио.

" Япония има намерение да задълбочи още повече стратегическото съдействие с Филипините в бъдеще ", увери Кишида.

По негови думи връзките на страната му с Филипините са достигнали " златен век ".

Миналия месец за конфликт в противоречивите води на Южнокитайско море, откакто китайски кораби блокираха филипински плавателни съдове, снабдяващи силите там.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР