Япония е решила да не допуска чуждестранни посетители до летните

...
Япония е решила да не допуска чуждестранни посетители до летните
Коментари Харесай

Япония няма да допусне чуждестранна публика до Олимпийските игри?

Япония е решила да не позволява задгранични гости до летните издания на Олимпийските и Параолимпийските игри. Това оповестиха за „ Ройтерс “ държавни източници, осведомени със случая.

Спортният конгрес, чието осъществяване бе отсрочено предходната година, ще стартира на 23 юли. Властите са стигнали до заключението да не посрещат фенове от чужбина поради безпокойството към разпространяването на COVID-19 и откриването на негови по-заразни разновидности.

Предстоящото приемане на олимпийския огън на 25 март също ще се организира без жива аудитория, с цел да се предотврати скупчването на доста хора на едно място.

По-рано президентката на „ Токио 2020 “, Сейко Хашимото, е оповестила, че желае решение за допускане на фенове, идващи от чужбина, да бъде взето дефинитивно преди приемането на огъня.

Повечето японци не желаят гости от други страни, като в интерес на това решение гласоподават 77% от тях, показва анкета на вестник „ Йомиури “. Едва 18% от респондентите в изследването са съгласни с визитите от задгранични жители. 48% от хората са срещу наличието аудитория въобще, съобщи France24.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР