Япония е на път да одобри промяна в данъчните си

...
Япония е на път да одобри промяна в данъчните си
Коментари Харесай

Япония обмисля данъчни облекчения за местни фирми, държащи крипто

Япония е на път да утвърди смяна в данъчните си закони, целяща да предложи данъчни облекчения на фирмите, които имат криптовалути в балансите си. Ако получат зелена светлина, тези промени се чака да влязат в действие през фискалната 2024 година

Според информацията  данъчната проверка на Япония вкарва избрани критерии за оценка и включване. Едно от основните условия задължава предприятията да имат криптовалути, издадени от трета страна. Следователно това трансформира оценката на пазарните стойности в края на годината според Закона за корпоративното данъчно облагане на Япония.

Данъчното законодателство на страната планува, че както облагите, по този начин и загубите, произлизащи от експозиция към криптовалути, подлежат на данъчно облагане. Удръжките се пресмятат въз основа на разликата сред пазарната и счетоводната стойност, като тези разлики се наблюдават годишно от 1 април до 31 март, което подхожда на фискалния цикъл на Япония.

Понастоящем японските сдружения са изправени пред единна данъчна ставка от 30% върху всички криптовалути, които имат, без значение дали тези притежания носят финансова облага. Предложеното данъчно изменение допуска, че притежаваните в страната криптоактиви, които не са предопределени за краткосрочни търговски цели, ще бъдат освободени от корпоративен налог върху неосъществените облаги.

Ако локално сдружение държи криптовалути непрестанно, оценката по пазарна стойност престава да се ползва. Данъчното облагане става използвано единствено когато сдружението избере да се освободи от своите криптоактиви.

Докладите сочат, че корекциите в японските закони за корпоративното данъчно облагане във връзка с криптовалутите произтичат от застъпничеството на субекти като Японската асоциация за криптовалутен бизнес и Японската блокчейн асоциация, наред с други, които се застъпват за промяна.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР