Япония е изпреварила през юни Китай като най-голям чужд притежател

...
Япония е изпреварила през юни Китай като най-голям чужд притежател
Коментари Харесай

Япония изпревари Китай като най-голям чужд кредитор на САЩ

Япония е изпреварила през юни Китай като максимален непознат собственик на държавни облигации на Съединени американски щати, увеличавайки ги до близо тригодишен най-много, заяви Министерството на финансите на Съединени американски щати, представено от международните организации в петък. Това се случва на фона на комерсиалната война сред двете най-големи стопански системи в света.

Притежаваните от Япония американски държавни облигации са се нараснали до 1.122 трилиона $ през юни по отношение на 1.101 трилиона през май - най-големият размер от октомври 2016 година

Това не е първият път, когато Япония изпреварва Китай по този индикатор. От януари до май 2017 година Япония също е имала повече американски държавни облигации от Китай.

" Обикновено ниски и отрицателни лихви на пазара на държавен дълг вършат американските държавни облигации по-привлекателни от европейските и японските ", изясни Бенджамин Джефри, пълководец по лихвите в " Би Ем О Кепитъл маркетс " (BMO Capital Markets) в Ню Йорк.

През юни Китай е бил вторият максимален собственик на държавни облигации на Съединени американски щати на стойност 1.112 трилиона $ по отношение на 1.110 трилиона $ през май.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР