Япония е една от най-гъсто населените страни в света. С

...
Япония е една от най-гъсто населените страни в света. С
Коментари Харесай

Светило в японската медицина разкри защо COVID-19 убива толкова много хора

Япония е една от най-гъсто обитаемоте страни в света. С нейните 126 милиона души, страната е на 11-то място на планетата, върху територия, която е едвам три пъти и половина по-голяма от тази на България.

В регион „ Голямо Токио “, включващ по-голямата част от префектурите Чиба, Канагава, Сайтама и Токио, живеят 32 милиона души, като гъстотата на популацията му в градската част е 8817 души на квадратен километър. Япония има най-вече възрастни хора на глава от популацията в международен мащаб.

Още от пролетта, здравните специалисти от всички страни наблюдават разпространяването на COVID-19 в Япония. Ниските равнища на смъртност и заболеваемост родиха разнообразни теории и хипотези.

За анализаторите този въпрос е витално значим, тъй като Япония предприе разнообразни ограничения от Европа и Съединените щати. Към днешна дата, от COVID-19 в Япония са умряли под 2500 души, а инфектирани са към 170 000

Доктор Казуаки Джиндай е експерт по инфекциозни лечебни заведения в Министерството на здравеопазването на Япония.

След като приключва медицина в Университета в Каназава, лекар Джиндай специализира в Университета в Орегон и Университета в Киото. Работил е като епидемиолог към Световната здравна организация със специфични задачи из цяла Африка.

В телевизионно предаване той разкрива по какъв начин страната се бори с ковид.

Ето какво споделя той:

"На какви ограничения разчита Япония сега? На езика на епидемиолозите в хода на пандемията, ние приложихме метод, който подчертава върху огнищата на заразяване. Търсехме и намирахме цели вериги от инфектирани, проследявайки връзките им обратно във времето.

Само в района на Токио живеят 37 милиона души. Това е към 6 пъти цялото население на моята страна. В същото време броят на тестванията, които вие сте създали е измежду най-ниските в света.

В началото на тази обстановка, ние нямахме потенциал да създадем по-широко тестване на популацията. Затова се насочихме към хората със признаци и тези, които са в съществено положение. В началото тествахме стратегически с PCR.

Търсехме хора единствено със симптоматика и комплицирани случаи, с цел да можем да запазим потенциала на тестване. Вторият способ беше да идентифицираме огнищата на болест и всички контактни на тези огнища.

Затова, съгласно мен, първоначално, броят на лабораторните проби беше невисок. Сега държавното управление и районните общини построиха локални центрове за тестване, затова потенциалът ни е по-голям отпреди. Идеята обаче си остава същата.

Имаме избрана тактика на лабораторно тестване. От друга страна, сега имаме повече опция за лабораторни проучвания и можем да си позволим да тестваме и хората по домовете за специфични грижи.

Случаите в домовете за специфични грижи и в лечебните заведения могат да бъдат много съществени. Така че ние насърчаваме тестването на повече хора от популацията ни, на възрастните хора, както и на личния състав в лечебните заведения и в домовете за специфична грижа.

Мисля, че несъмнено това има значение върху някои аспекти от разпространяването на заболяването. Ние не се прегръщаме и целуваме непрестанно при среща с сътрудници и другари. Може би има значение за по-ниските равнища, само че това е просто нечиста сделка.

Една от спекулациите. Не можем да потвърдим това по теоретичен път, че в културите, в които физическият контакт е по-малък, равнищата на разпространяване са по-ниски. Но съгласно мен персоналната дистанцията сред хората, околните и приятелите, несъмнено има значение. "
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР