Япония е една магическа страна, нейната история не спира да

...
Япония е една магическа страна, нейната история не спира да
Коментари Харесай

Канама Матсури – японският празник на мъжкия полов орган

Япония е една магическа страна, нейната история не стопира да ни изумява и да ни демонстрира за какво Хераклит е бил прав, заявявайки пред света, че цивилизацията се движи от изток на запад. Страната на Изгряващото слънце може да ни изненада с доста забавни традиции, а някои от тях могат да накарат редица феминистки да се отрекат от азиатската просвета и в никакъв случай повече да не насочат погледа си на изток от парадайса. Въпреки това не би трябвало да бягаме от обстоятелствата. Всеки април, хиляди фенове се събират в Кавазаки, с цел да почетат празника Канама Матсури – античен фестивал на зачеването и плодородието, останал от древността под формата на остаряла японска легенда. В центъра на този фестивал е микоши и тъй като е допустимо да не сте го чували, същият се изобразява под формата на голям розов пенис.

 Kawasaki 'Golden Phallus' Festival

През първата събота на всеки април, улиците на Кавазаки са цялостни, в северните точки на Токио ще открием, че мъжкият сексуален орган в най-различни цветове и форми, стартира да краси улиците на града. Изискването към всички фенове на празника е да носят тениска, да имат свещи с тази форма, шапки и всевъзможни други знаци, напомнящи за мъжкото начало. Търговците на бързи закуски също имат положителни хрумвания и оформят своите блюда в тъкмо такива форми. Продават се близалки, разнообразни типове паста и още доста други разнородни хрумвания, които биха скандализирали по-смирените хора. От друга страна, японците просто обожават този празник, а и основаното въодушевление притегля туристи от целия свят. Следователно е редно да допуснем, че надписът „ Локо София “ е последното, което може да скандализира японците, изключително откакто преди няколко години беше написано на скеле.

 Kawasaki 'Golden Phallus' Festival

Историята на Канамара Матсури е с набожен генезис и се обвързва с религията Шинто. Легендата споделя, че в миналото един ревностен и острозъб дявол съумял да се влюби в млада жена. Тя не откликнала на възприятията му, по тази причина той се скрил в нейната вагина и хапел пениса на всеки човек, който се опитвал да преспи с нея. Това е същинска история и въобще не се майтапим. След като някои от най-здравите момъци не съумели да задоволят младата хубавица, тя потърсила помощта на локален ковач, който измайсторил един железен фалос и при идващият сексуален контакт, демонът останал без зъби и освободил младата жена. Историята не споделя за нищо по-късно, дали дамата е съумяла да заживее щастливо, по всички правила на щастието, нямаме информация. Изработен е паметник на мъжкия сексуален орган в чест на металният избавител и даже се назначава стража, която постоянно да го пази.

 People Celebrate Festival of the Steel Phallus In Japan

Днес се счита, че това е един от знаците, който закриля проститутките, като не би трябвало да забравяме, че най-древната специалност е изцяло легална в Япония. Ето за какво доста от жриците постоянно идват да се допрян до паметника, с цел да бъдат предпазвани от всички вероятни венерически заболявания. Странно е, че това е признакът и на фамилиите, които желаят да имат дете. Днес този тип монументи е туристическа атракция, а всички доходи от фестивала отиват за битката с ХИВ и медицинските проучвания. Самият фестивал дава началото си през 1969 и продължава да е един от най-атрактивните в японската стратегия през април. Интересно е да отбележим, че с изключение на продаването на най-различни продукти, парадът продължава с прекосяването на няколко метров розов член, направен особено от обществото на мил кралиците, а след него идват също по този начин дървен и железен член.

 Kawasaki 'Golden Phallus' Festival

Днес това е празникът, с който всички хора с друга полова ориентировка също получават почитание, а и самите японци са надалеч по-широко скроени. Япония от дълго време се е отказала от концепцията да дискриминира хора или да разделя сексуалността, което не е нещо неприятно, изключително откакто никой не парадира по никакъв метод с нея. Най-забавното е, че с изключение на млади и положителни хора, виждаме наличието на по-възрастни, в това число и такива с деца, тъй като Канамара Матсури е празник за всички. Ако в миналото се озовете на този церемониал, не забравяйте да закупите и специфични очила, завършени по облика на патрона на празника.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР