Японецът Таро Даниел се класира за своя втори финал в

...
Японецът Таро Даниел се класира за своя втори финал в
Коментари Харесай

Таро Даниел и чилийски квалификант ще спорят за титлата на турнира по тенис в Оукланд

Японецът Таро Даниел се класира за своя втори край в шампионат на АТР и първи от 2018-а година насам, откакто се добра до мача за купата в Оукланд (Нова Зеландия). В срещата от ASB Classic той в профил Бен Шелтън със 7:5, 7:6 (9) и записва едвам пета победа над състезател от топ 20 на ранглистата.

Това беше първа победа на японско-американския тенисист над Шелтън, с който до момента се бяха срещали два пъти. Днес никой от двамата не разреши кой знае какви съмнения, само че при 5:5 Шелтън направи неточности и от втори опит Даниел го проби. Във втория сет нито една точка за пробив не се откри и пред двамата, което разумно изпрати срещата в тайбрек.

На финала Таро Даниел ще играе с чилийския квалификант Алехандро Табильо, който в профил Артюр Филс (Франция) с 6:2, 7:5. Табильо имаше един мач по-малко на шампионата, защото през вчерашния ден продължи служебно напред поради.

Чилиецът избави шест от седемте точки за пробив, които направи финалиста от NextGen2023 шампионата и стана първият от тази страна, който ще играе мач за купа на твърда настилка в АТР от 2008-а година насам.

Remember the name

Alejandro Tabilo upsets Arthur Fils 6-2, 7-5 to reach the final in Auckland.
— ATP Tour (@atptour)

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР