Японецът Акито Уатабе спечели за първи път в кариерата си

...
Японецът Акито Уатабе спечели за първи път в кариерата си
Коментари Харесай

Японец сбъдна мечтата си в Световната купа по северна комбинация

Японецът Акито Уатабе завоюва за първи път в кариерата си Световната купа по ски-северна композиция, откакто приключи на трето място в старта в немския зимен център Клингентал. Ски-скоковете бяха отсрочени поради мощен вятър и за класирането бяха взери резултатите от подготвителните скокове, които се организираха в петък.

26-годишният Уатабе беше водач след скока, откакто реализира опит от 135.5 точки и след 10 километра ски-бягане приключи трети на 5.5 секунди след спечелилия Фабиан Рийсле (Германия). Германецът финишира за 23:39.8 минути, откакто даде трети резултат в ски-скока и ски-бягането.

German double victory in #Klingenthal
Congratulations Fabian Riessle for another victory
Rydzek 2nd, Watabe 3rd!#FISNordicCombined #WeltcupKlingenthal #dsvnordisch #sogehtsächsisch pic.twitter.com/kmBlXlsyjf
— Weltcup Klingenthal (@vogtlandarenakl) March 18, 2018
Втори на 1.0 секунда се подреди Йоханес Ридзек (Германия). До края на сезона остават още два старта, само че Уатабе има неизпълним задатък от 1295 точки. Втори е Ян Шмид (Норвегия) с 1083 точки, а трети - Фабиан Рийсле с 991 точки.

Това беше трета поредна победа за сезона за Рийсле. Победата на Уатабе приключи превъзходството на Ерик Френцел (Германия), който печели трофея в последните пет години.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР