Японец, наричан Убиеца от Туитър, е осъден на смърт от

...
Японец, наричан Убиеца от Туитър, е осъден на смърт от
Коментари Харесай

Убиеца от Туитър в Япония осъден на смърт

Японец, именуван " Убиеца от " Туитър ", е наказан на гибел от съд в Токио за убийството и разчленяването на девет души , с които се е срещнал в обществената мрежа, осведоми Агенция Франс Прес.

30-годишният Такахиро Шираиши призна, че е умъртвил и нарязал младите жертви. Само една от жертвите не е жена.

Адвокатите му упорстваха да не бъде осъждан на гибел , защото жертвите, на възраст сред 15 и 26 година, са изразили суицидни мисли в обществената мрежа.

Но съдията отхвърли този мотив и наложи смъртно наказване на Шираиши , който е направил убийствата през 2017 година

Нито една от деветте жертви не се е съгласила да бъде убита , в това число и с безмълвно единодушие, разгласи съдията.

Съдията добави, че казусът, който докара до апели за стягане на контрола над обществените мрежи, " предизвика огромен боязън в обществото , тъй като обществените мрежи се употребяват от съвсем всички ".

Такахиро Шираиши подбирал жертвите си в " Туитър ", като се е свързвал с консуматори, които са писали на профилите си, че ще си лишават живота . Той им казвал, че може да им помогне с техните проекти или да почине дружно с тях.

Той е арестуван преди три години от полицията, разследвала изгубването на 23-годишна жена, която писала в " Туитър ", че желае да се самоубие. След като изчезнала, брат й влезнал в профила й и това отвело проверяващите до жилището на килъра , където те разкрили къща на ужасите на сутринта на Хелоуин през 2017 година

Деветте разчленени тела - 240 човешки кости били натъпкани в охладители и сандъци с принадлежности - били покрити с материали за котешка тоалетна.

Шираиши призна за убийствата предишния месец : " Готов съм да призная виновността си и да понеса наказването без да апелирам ". Не е ясно дали ще съблюдава обещанието си да не апелира присъдата.

Япония е една от дребното развити страни, която все още постанова смъртно наказване, като повече от 100 пандизчии са наказани на гибел. Но рядко се извършва смъртна присъда. Последната е от декември 2019 година, когато китаец бе обесен за убийството на четиричленно семейство.

Извършените от Шираиши убийства възобновиха дебата за самоубийствата. Япония е с най-голям % на самоубийства от Г-7, като повече от 20 000 души лишават живота си годишно.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР