Януари се оказва най-изгодният месец за закупуване на самолетни билети

...
Януари се оказва най-изгодният месец за закупуване на самолетни билети
Коментари Харесай

Супер новина свързана с цените за всички, които обичат да пътуват и ползват самолет

Януари се оказва най-изгодният месец за закупуване на самолетни билети с до 60% по-ниски цени. Данните от изследването на  Vola.bg за потребителското държание в уеб страницата им сочат също, че 95% от българите избират европейски дестинации, а 56% резервират в кратковременен проект.

Компанията регистрира, че забележителна част от българските им клиенти се възползват от преднамерено по-ниските цени на самолетните билети през януари, планирайки пътуванията си точно при започване на годината чак до септември. По данни на компанията се следи и 33% нарастване на продадените билети в района в съпоставяне със същия интервал на 2023 година, като цените на билетите стартират от 15 евро за самолетен билет.

Кои са обичаните дестинации на българите през 2024 година?

Европа си остава пожеланият континент за българите, като 93% от продадените билети през януари 2024 година са за европейски страни – Италия с 18.11%, Испания с 15.47%, Англия с 7.92% и Германия с 7.17%.

Сред дестинациите, които ще бъдат най-посещавани от българите през 2024 година, начело в листата са Барселона, Рим, Лондон и Мадрид. Средната дълготрайност на престоя в дестинация е 7 дни, което сочи, че българските консуматори стратегически избират да запазят пътуванията си през януари, с цел да могат да възнамеряват по-дълги пътувания на по-изгодни цени.

В същото време междинната цена на самолетния билет в България е 162 евро на човек, близо до междинната цена за полет в района, написа Pariteni.bg.

Наблюдаваме и наклонността, че все повече пътуващи резервират своите билети в кратковременен план – 56% от резервациите на полети през януари са за след по-малко от 30 дни. От друга страна, не дребна част от пътуващите решително вършат и дълготрайни проекти, като се има поради, че в днешни дни има по-голяма предвидимост на полетите спрямо предходни години. Статистиката демонстрира, че 23% от билетите са закупени от 31 до 90 дни преди полета, а 21% - повече от 90 дни, а върхът за най-далечна резервация е през септември 2024 година по маршрута София – Палермо.

Както нормално, пътуванията ще бъдат повлияни и от празниците – например вече се регистрират  доста резервации към Великден – най-евтиният билет към празника коства 127 евро за полет София – Пафос. Тази година ще се проведат и две огромни спортни събития – Европейското състезание по футбол и Олимпийските игри, които ще се състоят в Париж и Германия – още две дестинации, които специалистите предвиждат, че ще бъдат измежду любимците за пътешестване.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР