Януари 2018 година ще се окаже доста тежък месец за

...
Януари 2018 година ще се окаже доста тежък месец за
Коментари Харесай

Bitcoin не е имал толкова голям месечен спад от 5 години

Януари 2018 година ще се окаже много тежък месец за bitcoin откакто в края на предходната година криптовалутата записа рекорден скок. Дигиталните пари не престават да записват спад, като на напът да отчетат най-лошия си месечен спад от последните близо 5 години, оповестява Bloomberg.

Допълнителното поевтиняване на криптовалутата пристигна откакто регулаторите в Съединени американски щати оповестиха, че ще затегнат контрола върху търговията на електронни пари, а платформата Фейсбук удостовери, че ще забрани рекламите, свързани с промишлеността.

Bitcoin изгуби 31% от цената си от началото на месеца до равнище, като през днешния ден по време на ранната търговия в Азия се продава за 9817 $. Останалите по-популярни криптовалути като Ripple, Ethereum и Litecoin също записаха понижение от 2 на 100.

" Засилването на регулатолния контрол в действителност пристигна в подобаващия миг ", разяснява Стивън Инес от анализаторската компания Oanda в Сингапур. " Не мисля, че този развой ще спре дотук ", счита той.

През последните дни спомагателен напън върху криптовалутите беше и рекордната кражба на 500 милиона $ под формата на цифрови пари от японската платформа Coincheck. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР