Янтра Габрово победи Спартак Варна с 2:1 в среща от

...
Янтра Габрово победи Спартак Варна с 2:1 в среща от
Коментари Харесай

Петър Вуцов: Трудно е баща ти да ти бъде и треньор

Янтра Габрово победи Спартак Варна с 2:1 в среща от 20-ия кръг на Втора лита в понеделник, с което спря серията си от шест следващи мача без триумф. Един от главните футболисти на габровци – Петър Вуцов, разяснява представянето на тима, какви са задачите пред отбора и какъв брой е мъчно твоя татко да ти бъде и треньор. Както е известно, Велислав Вуцов е ментор на Янтра.

„ Първо желая да благопожелавам успеха на целия град и моите съотборници и най-много да честитят успеха на цяла Варна, тъй като през днешния ден (б.р. - понеделник) е един прекрасен празник – Черно море е първи в А група и през днешния ден успяхме да победим Спартак. Стартирахме доста добре мача, в десетата минута към този момент водихме с 2:0. После опитахме да убием темпото и да не им даваме самодейността, да не позволяваме елементарно да се връщат в мача. До полувремето успяхме да удържим. Второто полувреме започнаха с напън, който не го чакахме. За наше страдание получихме ранен гол. Направих една дузпа, която благодаря доста на нашия вратар Християн Василев, че съумя да покрие моята неточност и оказа помощ на целия тим да се поздравим с тази победа, която е извънредно сладка и доста значима за нас. Тя ни разреши да излезем от серия в няколко следващи мача без победа, в които имаше липса на състезателен късмет и заслужавахме да победим, само че не успяхме. Най-хубавото е, че победихме, само че остава още един мач в събота (б.р. – домакинство на Бдин Видин) и би трябвало да създадем всичко допустимо, с цел да го спечелим “.

„ Не беше прелестно, тъй като знаехме, че в нито един от тези мачове, в които не победихме, не бяхме надиграни. Съжалявахме, че не успяхме да се поздравим с успеха, само че знаехме, че рано или късно това би трябвало да свърши, тъй като упражняваме и се готвим добре. Знаехме, че би трябвало да победим и по-идеален миг от през днешния ден нямаше “.

„ Истина е, че играем добре, само че не би трябвало да се превъзбуждаме. Никой не ни е поставял наложителна цел, че би трябвало да влезем в А група. Играем мач за мача, гледаме да се представяме добре и да израстваме. Ако резултатите и положителните игри дойдат през втория полусезон и стигнем до бараж или по-напред е положително пристигнало за нас, само че не е като закрепена концепция. Играем си мач за мач, гледаме да играем добре и да радваме нашата аудитория с положителни резултати “.

„ За мен естествено, че е по-трудно (б.р. – татко му Велислав Вуцов е и негов треньор в Янтра). Много хора си мислят, че е по-лесно, само че не е по този начин. Нормално е като е мой татко да е по-взискателен с мен и да има повече искания, само че аз го разбирам. Опитвам се да вардя положителния звук, да не му давам отговор, да се съгласявам. Не всякога се получава, за което скърбя, само че сигурно е по-трудно. Гледаме да се държа по този начин с него, както всички други в тима. В съблекалнята сме като футболист и треньор, отвън нея сме си татко и наследник. В съблекалнята първо сме на работа, а след това е фамилията “, приключи Петър Вуцов.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР